Young girl walking with a Rollz Motion Performance rollator with air tyres in a forest

Wat is artrose

Artrose is een veel voorkomende ziekte in Nederland, bijna 1,5 miljoen mensen in Nederland hebben artrose. Artrose is een vorm van reuma waarbij heel het gewricht aangetast wordt.  Artrose komt vooral voor in knieën, heupen, nek, rug, vingers en tenen. Het kraakbeen in de gewrichten wordt dunner, zachter en brokkelig. Door deze verandering ontstaat er pijn in andere delen van het gewricht.

 

Activiteiten om artrose tegen te gaan

Alle beetjes helpen

Beweging lijdt tot het opnemen van voedingstoffen door het kraakbeen. Voldoende beweging zorgt voor pijnvermindering en betere mobiliteit. Buiten dat je het kraakbeen dus stimuleert door voldoende beweging train je ook de spieren, pezen en banden rondom het gewricht. Dat zorgt voor meer stevigheid en stabiliteit. Daarnaast verbetert door beweging ook de spierkracht en het uithoudingsvermogen. Het is niet nodig om het aangetaste gewricht te trainen: beweging in het algemeen heeft al een positief effect op pijn.

Bewegen is dus goed bij diverse vormen van artrose. Mensen met bijvoorbeeld handartrose kunnen 1-2 keer per dag pols- en handspieren trainen. Voor mensen met artrose rond de benen of heupen zijn activiteiten waar de benen veel in beweging komen optimaal. Maar bewegen wordt ook lastiger, door de pijn die ontstaat door artrose. Daarom kan het fijn zijn om de ondersteuning van een rollator te hebben. U kunt op de rollator leunen om bepaalde gewrichten wat te ontlasten en u kunt onderweg op de rollator gaan zitten om even uit te rusten.

Jonge vrouw die onder de Rollz Flex-paraplu loopt
Woman going up a sidewalk with rollator

De hulpmiddelen tegen artrose

Veel verschillende opties

Artrose is een progressieve ziekte, dat wil zeggen dat de ziekte niet over gaat en langzaam erger wordt. Hierdoor zijn hulpmiddelen handig om aan te schaffen, in een later stadium. Een aantal voorbeelden hiervan zijn een loopstok, ellenboogkruk, looprek, rollator, braces en aangepaste schoenen. Wat voor u het beste werkt is iets wat u zelf moet bepalen. Als u op zoek bent naar een rollator, is de Rollz Motion een rollator die veel verschillende voordelen bied om met artrose om te gaan. U kunt gemakkelijk op het rollatorzitje plaatsnemen, maar deze rollator kan ook onderweg omgebouwd worden tot rolstoel, zodat u uw weg kunt vervolgen.

De Rollz Motion Performance is de all-terrain versie van de Rollz Motion; met de luchtbanden zorgt hij voor meer demping. Zo heeft u minder trillingen wanneer u in de rolstoel zit, maar ook wanneer u met de rollator loopt.

De Rollz Flex is een rollator waar u onderweg op het zitje kunt gaan zitten om uw lichaam rust te gunnen. Verder is in de grote tas genoeg plek voor uw spullen en boodschappen.

Een rollator voor elk ziektebeeld

Elke vorm van artrose heeft een oplossing

De Rollz Flex en Rollz Motion zijn ontworpen met elke vorm van artrose in gedachte. De Rollz Flex is ideaal omdat deze licht is, maar toch erg stabiel en comfortabel. Door de trommel remmen is het remmen extra licht vergeleken met andere rem soorten, als u dus last heeft van artrose in uw handen kunt u dus nog steeds veilig remmen. De Rollz Motion is wat voor u als u last heeft van artrose in uw benen en wat vaker rust nodig heeft tussen het bewegen door. De Rollz Motion kan namelijk omgebouwd worden tot een rolstoel. Als u een stukje aan het wandelen bent en even rust wilt, kunt u op de zitting plaatsnemen. Of klap het rolstoelpakket uit om in de duwrolstoel plaats te nemen en uw weg te vervolgen.

De Rollz Motion 2 rollator en rolstoel in Island Blue.

Ken geen grenzen

Stabiel

Maximale support rollator

De rollator zorgt ervoor dat je stabiel en rechtop kan lopen

Comfortabel

Comfortabele rollator

Zowel als je zit, maar ook wanneer je leunt of steunt

Overal bruikbaar

Rollator voor senioren

Elk model is ontworpen voor binnen- en buitenshuis gebruik

Lees verder bij onze verhalen

Opstaan uit een stoel en verder met uw rollator

Soepel opstaan en weglopen met uw rollator lijkt eenvoudiger dan het is. U pakt immers eerst met de ene en dan met de andere hand over van de stoelleuning naar de rollator handgreep.

Rollz innovations in healthcare

Rollator rijlessen voor binnen

Heeft u net een rollator gekocht? Zorg dat u er veilig mee leert omgaan. Oefenen geeft zelfvertrouwen in het lopen met uw rollator, daarom geeft Rollz rollator rijlessen over het veilig dagelijks gebruik van uw rollator.

Bekijk onze opties

Rollz Flex fliprem, wit frame, bright purple tas, normale maat

Lichtgewicht rollator met boodschappentas

Stabiele rollator Rollz Motion in blauwe kleur

Rollator en rolstoel ineen