Leven met artrose

Artrose is een veel voorkomende ziekte in Nederland, bijna 1,5 miljoen mensen in Nederland hebben artrose. Artrose is een vorm van reuma waarbij heel het gewricht aangetast wordt.  Artrose komt vooral voor in knieën, heupen, nek, rug, vingers en tenen. Het kraakbeen in de gewrichten wordt dunner, zachter en brokkelig. Door deze verandering ontstaat er pijn in andere delen van het gewricht. Bewegen vermindert de pijn en verbetert de mobiliteit, een rollator kan helpen om in beweging te blijven.

Rollator met meerdere ondersteuningsmogelijkheden

Bewegen helpt

Beweging leidt tot de opname van voedingsstoffen door het kraakbeen. Voldoende beweging vermindert de pijn en verbetert de mobiliteit. Naast het stimuleren van het kraakbeen door voldoende beweging, train je ook de spieren, pezen en banden rond het gewricht. Dit zorgt voor meer kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen. Door een rollator te gebruiken ondersteunt dit de actieve mobiliteit met verbeterde kracht. U kunt op de rollator leunen om bepaalde gewrichten te ontlasten en u kunt op de rollator zitten om even uit te rusten zodat u weer op krachten komt.

Ontdek welke rollators beschikbaar zijn die aan uw behoeften voldoen zodat u uw dagelijkse activiteiten kunt blijven uitvoeren.

Jonge vrouw die onder de Rollz Flex-paraplu loopt

Ondersteuning voor elk symptoom

Stabiel

Maximale support rollator

De rollator zorgt ervoor dat je stabiel en rechtop kan lopen

Comfortabel

Comfortabele rollator

Zowel als je zit, maar ook wanneer je leunt of steunt

Overal bruikbaar

Rollator voor senioren

Elk model is ontworpen voor binnen- en buitenshuis gebruik

Rollz Motion rollator gebruikt door een fysio in een revalidatieprogramma

De hulpmiddelen tegen artrose

Veel verschillende opties

Artrose is een progressieve ziekte, dat wil zeggen dat de ziekte niet over gaat en langzaam erger wordt. Hierdoor zijn hulpmiddelen handig om aan te schaffen, in een later stadium. Wat voor u het beste werkt is iets wat u zelf moet bepalen. Een rollator kan u ondersteunen bij het lopen door een steun en een rustpunt te zijn. Op een rollator kunt u even zitten om te herstellen en verder lopen als uw kracht terugkomt. Zo blijft u mobiel en gaat u gemakkelijk naar buiten. Omdat u zich veilig voelt om te bewegen.

Actief blijven met artrose

Beweging helpt

Het is belangrijk om te blijven bewegen, want niet bewegen leidt vaak tot lichamelijke en zelfs geestelijke klachten. Bewegen is belangrijk, want bewegen is goed voor het hele lichaam: van de spijsvertering tot het immuunsysteem.

Als u op zoek bent naar een rollator, dan is de Rollz Motion een rollator die veel verschillende voordelen biedt om met artritis om te gaan. U kunt gemakkelijk op de zitting van de rollator zitten, maar deze rollator kan onderweg ook worden omgebouwd tot een rolstoel, zodat u uw reis kunt voortzetten.

De Rollz Motion Performance is de all-terrain versie van de Rollz Motion; de luchtbanden zorgen voor meer demping. Dit betekent minder trillingen bij het zitten in de rolstoel, maar ook bij het lopen met de rollator.

De Rollz Flex is een rollator waarop u op de zitting kunt zitten om uw lichaam te laten rusten. De grote tas biedt voldoende ruimte voor uw spullen en boodschappen.

Man loopt met een Rollz Flex rollator met grote boodschappentas

Vrouw die koffie drinkt met haar zoon na een wandeling in het winkelcentrum met een Rollz Flex rollator

De ultieme loopervaring

Opstaan uit een stoel en verder met uw rollator

Soepel opstaan en weglopen met uw rollator lijkt eenvoudiger dan het is. U pakt immers eerst met de ene en dan met de andere hand over van de stoelleuning naar de rollator handgreep.

Rollz innovations in healthcare

Rollator rijlessen voor binnen

Heeft u net een rollator gekocht? Zorg dat u er veilig mee leert omgaan. Oefenen geeft zelfvertrouwen in het lopen met uw rollator, daarom geeft Rollz rollator rijlessen over het veilig dagelijks gebruik van uw rollator.

Een oplossing voor elke aandoening

Lichtgewicht rollator met boodschappentas

Rollator en rolstoel ineen