Je aanpassen aan het leven met een handicap kost tijd, maar het kan een prachtig avontuur worden.

De reis kan vaak eenzaam voelen en op sommige dagen kun je het gevoel hebben dat je je wilt verstoppen. Maar samen staan we sterker.

We hebben mensen uit onze gemeenschap uitgenodigd om hun emotionele reis door de fasen van schaamte, acceptatie en trots te delen. Deze campagne is niet alleen bedoeld om mensen bewust te maken van de stille strijd die mensen met een handicap dagelijks voeren, maar ook om een gemeenschap te vormen van strijders, verzorgers en prachtige mensen die elkaar steunen op deze gezamenlijke reis die LEVEN heet.

Doe mee en deel je verhaal #fromshametopride

De beperking omarmen

Het verhaal van obstakels, stigma en het vinden van kracht in kwetsbaarheid

In een hartverwarmende blogpost deelt Mariska van der Goot haar moedige reis door Multiple Sclerose (MS) te accepteren en het gebruik van mobiliteitshulpmiddelen te omarmen. Van de eerste ontkenning tot de uiteindelijke empowerment, ze benadrukt de veranderende kracht van acceptatie in het leven met een chronische ziekte.

"Het klinkt misschien cliché, maar als ik hulpmiddelen eerder had geaccepteerd, had het me energie bespaard en stress verminderd. Nu, met verschillende hulpmiddelen thuis, kan ik met een gerust hart zeggen dat ik de oorspronkelijke schaamte die ik voelde over het gebruik ervan, heb veranderd in een bron van trots."

Verschillende reizen ontdekken

Woman sharing her journey from shame to pride Young disabled woman speaking about shame Woman sharing her disability story from shame to pride

#fromshametopride

Een beperking krijgen is een grote verandering in je leven

Een beperking krijgen is een grote verandering in je leven
Niemand zou zulke moeilijke veranderingen alleen moeten doormaken. Als je je emotioneel overweldigd voelt door je beperking of als je problemen hebt gehad met toegankelijkheid of mishandeling, moedigen we je aan om contact op te nemen met specialisten en je uit te spreken. Wanna talk about it?

Bij Rollz doen we ons best om ieders stem te laten horen en actief bij te dragen aan een betere, veiligere en toegankelijkere wereld voor mensen met een beperking. Onze community is er om je te steunen en je te helpen op je reis #fromshametopride.
Preston: "Ik heb van de mindervalide community online geleerd dat mobiliteitshulpmiddelen niet iets hoeven te zijn om je voor te schamen."