Rollz Algemeen

Rollz is een Nederlands bedrijf dat sinds 2010 innovatieve en ergonomische mobiliteitsproducten ontwikkelt, produceert en verkoopt in vele landen. Onze design rollators helpen mensen om mobiel, actief en zelfstandig in het leven te blijven staan, ook wanneer dit niet meer vanzelfsprekend is.

Rollz Motion – de rollator en rolstoel in één. Vanuit rollatorstand is de Rollz Motion gemakkelijk tot rolstoel te maken wanneer dat nodig is.

Kleuren: pebble white, dark purple, matt black en island blue.

Maten: Rollz Motion en Rollz Motion Small. De Rollz Motion Small is enkel verkrijgbaar in de kleuren island blue of matt black.

Rollz Motion Performance – onze all-terrain versie van de rollator en rolstoel in een. Hij heeft luchtbanden en andere comfortverhogende onderdelen.

Kleuren: jungle green.

Maten: normaal.

Rollz Flex – de rollator met grote tas. Deze rollator biedt veel steun en blijft uiterst wendbaar, ook wanneer de tas goed gevuld is.

Remmen: Klassieke of flipremmen.

Kleuren frame: wit of zwart.

Kleuren: bright purple of denim grey.

Maten: Rollz Flex en Rollz Flex Small.

Accessoires

Rollz Motion: 3-in-1 rolstoelpakket-, tas- en stokhouder, rugsteun, een shopper, reishoes, paraplu, gordel, touch-up pen en bekerhouder.

Rollz Flex: tashaken, paraplu, touch-up pen en een stokhouder.

Rollz producten worden geproduceerd in Taiwan door een familiebedrijf waarmee we al vele jaren nauw samenwerken.

Rollz heeft bewust gekozen voor verkoop in specialistische winkels. U kunt eenvoudig vinden waar het dichtstbijzijnde Nederlandse verkooppunt is. Klik op de link, vul uw woonplaats of uw postcode in en u ziet welke winkels het dichtst bij u in de buurt zijn.

In onze eigen showroom, bij ons kantoor in Diemen, kunt u alle accessoires en kleuren en maten van de Rollz Motion² en Rollz Flex komen bekijken en eventueel aanschaffen. Wilt u langskomen? Neem dan vooraf contact met ons op om een afspraak te maken.

De Rollz producten zijn verkrijgbaar in: Nederland, België, Australië, Canada, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Japan, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Taiwan, Zuid-Korea, Zweden en Zwitserland.

Woont u niet in een van deze landen, maar zou u wel graag een Rollz product aan willen schaffen? Neem dan contact met ons op.

De contactgegevens van onze distributeurs in het buitenland vindt u hier.

Een product is ergonomisch wanneer het bevorderlijk is voor de gezondheid, veiligheid, het comfort en het functioneren van mensen.

Bij de producten van Rollz ziet u dat terug, doordat deze uw mobiliteit ondersteunen bij verschillende fysieke mogelijkheden.

De Rollz Motion², Rollz Motion² Small, Rollz Motion Performance, Rollz Flex en de rollator accessoires kunnen via verschillende webshops besteld worden, onder andere bij onze eigen Rollz webshop.

Rollz is regelmatig aanwezig bij activiteiten, zoals jaarlijkse evenementen of contactdagen die worden georganiseerd door patiëntenverenigingen. Zo komt u ons tegen op de Nationale MS Dag van het Nationaal MS Fonds en op het jaarlijkse Spierziektecongres, georganiseerd door Spierziekten Nederland. Hier kunnen de leden zich informeren over de mogelijkheden van de Rollz rollators.

Op uitnodiging geven wij productvoorlichting tijdens bijeenkomsten. Daar kunnen deelnemers de Rollz rollators ook zelf uitproberen. Dit kan naar wens gecombineerd worden met een presentatie. Neem vooral contact met ons op over de mogelijkheden.

Met deze productvoorlichting komen wij ook een aantal keer per jaar langs bij Parkinson Cafés door het hele land. Wilt u weten op welke evenementen we binnenkort aanwezig zijn? Deze informatie vindt u op onze Facebookpagina.

De producten van Rollz International zijn voor veel mensen een fijn hulpmiddel. Gebruikers plaatsen op Trustpilot een review over hun Rollz Flex, Rollz Motion of accessoire.

We vinden het van het grootste belang dat Rollz producten worden vervaardigd op een eerlijke en veilige manier; voor het milieu en voor de mensen die werkzaam zijn in de fabriek in Taiwan. Onze gedragscode is daarom ook ondertekend door de directie van de fabriek waar onze producten worden gemaakt.

De handleiding krijgt u bij uw product geleverd. Mocht u deze niet meer hebben, kunt u eenvoudig een online versie van de handleiding downloaden.

Rollz Flex

De Rollz Flex is een design rollator met grote tas. U loopt stabiel, comfortabel en ook stijlvol dankzij het prachtige, doordachte design. In de waterdichte tas kunt u wel 25 liter tot aan 20 kg meenemen en toch stabiel blijven manoeuvreren. De tas is te verkrijgen in denim grey of bright purple. Het frame is zwart of wit.
Door de duwbeugel te verstellen, kunt u kiezen hoe u de Flex gebruikt. Door de duwbeugel naar voren te zetten, in de rollatorstand, is de Flex een volledig gecertificeerde rollator. De duwbeugel is in zes verschillende standen te zetten. Zo kunt u de duwbeugel ook schuin naar u toe zetten en de shopper gemakkelijk achter u aantrekken als een boodschappentrolley.

De Rollz Flex is ontworpen voor gebruikers met een lengte tussen 1,55 m en 1,95 m.
Er is ook een kleinere versie, de Rollz Flex Small, deze is geschikt voor mensen tussen de 1,40 m tot 1,60 m.  De duwbeugel is in vijf hoogtestanden te zetten in plaats van negen.

De Rollz Flex weegt slechts 7,4 kg. De Rollz Flex Small weegt iets minder, 6,8 kg.

Het maximale gewicht dat de Rollz Flex kan dragen, is 125 kg.
Let op, er kan maar één persoon gaan zitten op het zitje van de Rollz Flex. Rollz International kan de veiligheid niet garanderen wanneer meerdere personen plaatsnemen op de zitting. Neem enkel plaats op het zitje wanneer de Rollz Flex op de parkeerrem staat.

De Rollz Flex tas heeft een inhoud van 25 liter en kan 20 kg dragen. In vergelijking met andere rollators kan de Rollz Flex erg veel gewicht dragen op een veilige en stabiele wijze.
Door de uitneembare binnentas haalt u uw spullen gemakkelijk uit de rollatortas. Zo bergt u, zonder veel te moeten bukken, uw boodschappen makkelijk op.

De waterdichte tas van de Rollz Flex Small heeft een inhoud van 14 liter en kan eveneens 20 kg dragen.

We begrijpen dat de Rollz Flex op het eerste gezicht niet op een rollator lijkt. Dat is eigenlijk precies wat we in gedachten hadden tijdens de ontwikkeling van de Rollz Flex. We zijn ervan overtuigd dat een rollator er tegenwoordig stijlvol uit kan zien en met zorg ontworpen moet zijn. Dit alles komt dan ook terug in de Rollz Flex, daarnaast is het natuurlijk een gecertificeerde rollator. Hij voldoet aan alle Europese standaarden en eisen waaraan een rollator moet voldoen.

De Rollz Flex in actie zien? U ziet het in dit filmpje.

Het in- en uitklappen van de Rollz Flex gaat gemakkelijk en zonder gereedschap. In deze video laten we u zien hoe u dit stap voor stap doet.

De waterdichte tas van de Rollz Flex heeft een binnentas. Deze kunt u er gemakkelijk uithalen en wassen op 30 graden in de wasmachine. Deze binnentas niet strijken, bleken, chemisch reinigen of drogen in de droger.
De buitentas kunt u afnemen met een zachte, natte doek met een mild schoonmaakmiddel.

De Rollz Flex past zich qua steun aan naar uw behoefte. De duwbeugel is te verstellen in zes verschillende posities. Als de duwbeugel volledig naar voren is geklapt, in de rollatorstand, biedt deze de meeste steun.

Wanneer u de duwbeugel omhoog zet of naar u toe richt, zodat u hem als een boodschappentrolley achter u aan kunt trekken, biedt deze nagenoeg geen ondersteuning. De stand van de duwbeugel is ook onderweg gemakkelijk aan te passen. Zo biedt de Rollz Flex u op elk gewenst moment de juiste ondersteuning.

Wilt u zien hoe de Rollz Flex werkt en hoe u de duwbeugelstand aan kunt passen? Dat ziet u in deze demonstratievideo.

Bij de Rollz Flex kunt u kiezen uit twee soorten remmen: er is een uitvoering met een fliprem en een met een klassieke rem. De Rollz Flex Small is er alleen in de klassieke rem-uitvoering.

De fliprem – De fliprem is ontworpen om de rollator op de parkeerrem te kunnen zetten, dit doet u door de fliprem helemaal naar beneden te zetten. In elke stand van de duwbeugel is deze rem gemakkelijk te bedienen.

 

De klassieke rem – Met de klassieke rem kunt u tijdens het lopen gemakkelijk bijremmen. U zet de Rollz Flex op de parkeerrem door de rem in te knijpen en daarna de driehoekige parkeerrem in te knijpen. Wanneer de duwbeugel in de rollatorstand staat, is deze rem het gemakkelijkst te bedienen.

Rollz Motion

De Rollz Motion is een rollator en rolstoel in één. Hierdoor kunt u er altijd op uit blijven gaan. U loopt achter de rollator zolang u kunt en wilt. Wanneer u genoeg heeft gelopen, bouwt u de rollator snel en makkelijk om tot rolstoel en rust u uit terwijl u wordt voortgeduwd.

Deze video laat u zien hoe u van de rollator een rolstoel maakt.

De Rollz Motion is ontwikkeld voor gebruikers met een lengte van 1,60 m tot 1,90 m.
De Rollz Motion² Small is bestemd voor mensen tussen de 1,50 m en 1,85 m. Het frame van de Rollz Motion² Small is 5 centimeter lager dan de Rollz Motion. Daardoor is zowel de steun- als de zithoogte 5 cm lager. De Small-uitvoering is beschikbaar in de kleuren matt black en island blue.

De Rollz Motion Performance is ook een rollator en rolstoel in één, geschikt voor gebruikers met een lengte van 1,60 m tot 1,90 m.
Door de luchtbanden, het wigvormige zitkussen, reflecterende onderdelen en aangepaste armsteunen en handvatten, is dit een echt all terrain loophulpmiddel.

Het gewicht van de Rollz Motion en de Rollz Motion² Small is 11,6 kg. Het rolstoelpakket is aan de Rollz Motion te hangen en weegt 3,7 kg. Het is dus een echte lichtgewicht rollator. Ingeklapt kan hij zo in de auto getild worden.

Het maximale gewicht dat de Rollz Motion, Rollz Motion Performance en de Rollz Motion² Small kunnen dragen, is 125 kg. Op de Rollz Motion kan één persoon zitten en zich laten voorduwen. Rollz International kan de veiligheid niet garanderen wanneer meerdere personen plaatsnemen op de zitting.

Zorg dat de mand onder de Rollz Motion, wanneer u dit accessoire heeft, leeg is. Verwijder het rolstoelpakket en het zitkussen. Onder de zitting van de Rollz Motion zit een rode knop, deze drukt u in en tegelijkertijd tilt u de zitting gedeeltelijk omhoog. Hierna beweegt u de zijkanten van de Rollz Motion naar elkaar toe totdat deze is ingeklapt.

In dit filmpje laten we u zien hoe dit gaat.

Om de Rollz Motion uit te klappen, trekt u de zijkanten van de Rollz Motion uit elkaar. Wanneer de rollator bijna geheel is uitgeklapt, duwt u met uw hand de zitting naar beneden. Wanneer u een ‘klik’ hoort, weet u dat de zitting goed vast zit. Wanneer de zitting vast zit, plaatst u het zitkussen terug en kunt u de Rollz Motion gebruiken.

U kunt het rolstoelpakket eventueel thuislaten en de deur uitgaan met de Rollz Motion in rollatorstand. Wanneer u het rolstoelpakket niet gebruikt, maar wel meeneemt, bevindt dit zich ingeklapt achter de rollator.

Het is ook mogelijk om het rolstoelpakket boven het zitkussen aan het frame te hangen, zodat u meer inloopruimte heeft. Daarvoor is de 3-in-1 rolstoelpakkethouder ontwikkeld. Zie hier hoe dit accessoire werkt.

De voetsteunen hebben we in drie maten: small, medium en large. Kies de juiste maat voor een goede zithouding. Bij de Rollz Motion², Rollz Motion² Small, de Rollz Motion en het rolstoelpakket worden standaard de medium maat voetsteunen meegeleverd. De twee andere maten vindt u op de accessoirespagina. De Rollz Motion Performance wordt geleverd met verstelbare voetensteunen.

Wilt u zeker weten dat u de juiste maat bestelt? Meet dan de lengte in centimeters van uw knieholte tot aan de onderkant van de hak van uw schoen.

Deze lengte in centimeters vertelt u welke maat voetsteun voor u het meest geschikt is.

34,5 cm – 38,5 cm: small
38,5 cm – 42,5 cm: medium
42,5 cm – 46,5 cm: large

De zitting van de Rollz Motion² Small is 5 centimeter lager. De maat van uw voetsteun berekent u dan door 5 cm van de afmeting hierboven af te halen. Een small voetensteun is dus geschikt voor een onderbeenlengte tussen 29,5 cm en 33,5 cm.

Wanneer u de Rollz Motion, Rollz Motion² Small of het rolstoelpakket bestelt, krijgt u standaard de voetsteunen in de medium maat geleverd.

Zijn de small of large voetsteun voor u het meest geschikt? Dan kunt u dit aangeven bij uw bestelling. Vul dit in bij het kopje ‘opmerkingen’ in de laatste stap van uw bestelling.

U kunt de Rollz Motion met een gerust hart meenemen in het vliegtuig. Ingeklapt is de Rollz Motion, inclusief het rolstoelpakket, een compact geheel. Wij raden u aan om de Rollz Motion te gebruiken tot aan de gate en aan het vliegtuigpersoneel te vragen of ze de rollator voor u opbergen tijdens de vlucht.

Als u de rollator als bagage vervoert, is het beter om met de Rollz travel cover de rollator te beschermen tegen beschadigingen tijdens de reis.

Hier laten we u zien hoe u de travel cover gebruikt.

U heeft geen rolstoeltaxi nodig als u met een Rollz Motion reist. De Rollz Motion kan namelijk als bagage achterin worden meegenomen in elke taxi. Ingeklapt pas hij in vrijwel elke kofferbak. U neemt dan zelf in de taxi plaats. Reist u toch met een rolstoeltaxi? Dan kunt u, tijdens de rit, niet in de Rollz Motion blijven zitten, daar is deze niet geschikt voor.

Rollz Accessoires

De Rollz accessoires, die ontwikkeld zijn voor gebruik met de Rollz Motion, kunnen alleen bij deze rollator gebruikt worden. Voor de Rollz Flex zijn andere accessoires beschikbaar.

Met de rugsteun kunt u onderweg uitrusten wanneer u niet het rolstoelpakket mee heeft genomen. U maakt de rugsteun gemakkelijk vast aan de Rollz Motion, zo kunt u eenvoudig onderweg plaatsnemen op de zitting van de rollator. U kunt de rugsteun aanschaffen in onze webshop.

Zonder rolstoelpakkethouder hangt het rolstoelpakket achter de rollator. Wanneer u deze houder gebruikt, hangt het rolstoelpakket boven de zitting. Hierdoor behoudt u meer inloopdiepte en bewegingsvrijheid. U kunt ook altijd een stok en extra tasje meenemen door de geïntegreerde stok- en tashouder.

Wilt u zien hoe de 3-in-1 rolstoelpakkethouder werkt? Bekijk dan dit filmpje. U schaft de 3-in-1 rolstoelpakkethouder aan in onze webshop.

De Rollz shopper klikt u gemakkelijk op het frame van de Rollz Motion, zo heeft u altijd een tas bij u. De shopper kan alleen op het frame worden geklikt wanneer de Rollz Motion in de rollatorstand gebruikt wordt.

Ook is de tas weer makkelijk van het frame te halen en draagt u hem om uw schouder. De tas heeft een inhoud van 13,2 liter en bevat een vak met ritssluiting voor uw mobiel en/of portemonnee. Wilt u zien hoe u de shopper op het frame klikt en in gebruik neemt, bekijk dan dit filmpje.
De shopper voor de Rollz Motion is online te koop op rollz.shop.

Daar is de reishoes speciaal voor ontwikkeld. Deze maakt een compact pakket van de Rollz Motion en het rolstoelpakket. De afmetingen voor de verpakte Rollz Motion² zijn dan H×B×L : 91 × 32 × 64 cm. Voor de Rollz Motion Small is dit 86 x 32 × 64 cm. De hoes beschermt het frame, maar laat de wielen vrij waardoor u de verpakte Rollz Motion nog een stuk voort kunt duwen.

Hoe u de reishoes omdoet, laten we u zien in een filmpje. De reishoes bestelt u op rollz.shop.

Hiervoor hebben we de bekerhouder, deze schuift u op het frame. Zo kunt u gemakkelijk een glas of flesje met u meenemen. De bekerhouder kan blijven zitten op het frame, ook wanneer hij ingeklapt is. Verwijder wel eerst het drinken voordat u de Rollz Motion inklapt.

Wilt u zien hoe de bekerhouder werkt? Bekijk dan dit filmpje. U kunt de bekerhouder in onze webshop aanschaffen.

Jazeker, we hebben een bamboe dienblad voor de Rollz Motion. Hiermee brengt u de koffie, lunch of wat u maar wilt van de keuken naar de woonkamer en de lege kopjes weer terug. Het Rollz Motion dienblad vindt u in onze webshop.

We hebben een rollatorparaplu die op de Rollz Motion te plaatsen is. Deze plaatst u op het frame en klapt hem uit bij regen of felle zon (als parasol). Deze paraplu vindt u onze webshop.

Bij de aanschaf van de Rollz Motion ontvangt u het rolstoelpakket (om de rollator tot een rolstoel te kunnen maken), de 3-in-1 rolstoelpakkethouder en de voetensteunen (in de medium maat). Deze maat is voor de meeste mensen geschikt, maar we hebben ook een small en large versie. U ziet welke maat u nodig heeft onder het kopje ‘Welke maat voetsteunen heb ik nodig?’ bij deze veelgestelde vragen. Bij aankoop kunt u aangeven welke maat voetsteunen u wilt.

De Rollz Flex is aan te vullen met een stokhouder, tashaken en een dienblad. Deze zijn specifiek ontwikkeld voor gebruik bij deze rollator, en passen niet op de Rollz Motion of een andere rollator.

Met de Rollz Flex stokhouder neemt u uw wandelstok eenvoudig mee. De stokhouder bevestigt u gemakkelijk en zonder gereedschap aan de duwbeugel van de Rollz Flex. De stokhouder is geschikt voor vrijwel elke maat stok, zo heeft u uw wandelstok altijd bij de hand. Wilt u zien hoe de stokhouder werkt, bekijk dan dit filmpje. U kunt de stokhouder op rollz.shop aanschaffen.

Voor de Rollz Motion is de 3-in-1 rolstoelpakkethouder geschikt om een stok aan te hangen. Voor meer informatie leest u de vraag ‘De 3-in-1 rolstoelpakkethouder, hoe werkt die?’.

Wilt u een kopje thee van de keuken meenemen naar de woonkamer, of een boek mee naar buiten nemen? Met het dienblad, gemaakt van bamboe, neemt u met gemak wat spullen mee van plek naar plek.

Het dienblad vindt u in onze shop.

Met de Rollz Flex tashaken hangt u eenvoudig een extra tasje met boodschappen of andere spullen aan uw Rollz Flex. Elke haak kan zo’n 2,5 kg dragen. Zo kunt u kwetsbare producten, zoals brood, groenten of bloemen makkelijk meenemen.

De tashaken zijn in onze webshop te koop in een set van twee lichtgewicht haken die eenvoudig op het frame te klikken zijn. In dit filmpje ziet u hoe dat gaat.

Ja, we hebben een rollatorparaplu die op de Rollz Flex te plaatsen is. Door deze paraplu bent u beschermd tegen regen of felle zon. De Rollz Flex paraplu is verkrijgbaar in onze webshop 

Service

De garantie op onze producten is 5 jaar op het frame en 2 jaar op overige onderdelen. Slijtagegevoelige onderdelen vallen niet onder de garantie. Wanneer een product beschadigd raakt door overbelasting, het gebruik van niet originele Rollz-accessoires of door gebruik van niet door Rollz goedgekeurde onderdelen, valt het product niet meer onder de garantie. Mocht er onverhoopt iets mankeren aan uw Rollz, neem dan contact op met de winkel waar u het product heeft gekocht.

Als u uw Rollz Motion of Rollz Flex op de Rollz website registreert, kunt u rekenen op een snelle service wanneer u een reparatie uit wilt laten voeren. U kunt zich dan ook inschrijven voor een e-mail nieuwsbrief met de laatste nieuwtjes, ervaringen van andere Rollz-gebruikers en aanbiedingen die u vier keer per jaar ontvangt.

Als er iets mankeert aan uw Rollz rollator, kunt u terecht bij de winkel waar u het product heeft aangeschaft. De winkel overlegt dan doorgaans met Rollz over de beste manier om het probleem op te lossen, zodat u weer zo gauw mogelijk gebruik kunt maken van uw rollator!

Het serienummer van de Rollz Motion vindt u onder het kussen van de stoel van de rollator.

  

Het serienummer van de Rollz Flex staat op een sticker op het kruisscharnier onder de zitting.

     

De rollators van Rollz kunnen altijd ter onderhoud of reparatie worden aangeboden via uw aankoopkanaal. Mogelijk stuurt de winkel de rollator naar ons op. Wij vinden het belangrijk om u de best mogelijke service te verlenen. Wanneer de garantieperiode verlopen is, brengen wij hiervoor reparatiekosten in rekening. Over de geschatte kosten overleggen we vooraf met u ter goedkeuring.

Heeft u de rollator overgenomen van iemand anders, dan geldt de garantie niet meer. Deze is namelijk niet overdraagbaar. U kunt uw Rollz uiteraard wel gewoon laten repareren tegen de gebruikelijke tarieven. Neem daarvoor contact op met ons.

Wij streven ernaar een reparatie binnen vijf werkdagen af te handelen. De verzendtijd komt daar bovenop, dus dat maakt het vaak een week voordat u uw rollator weer ontvangt. Hoe lang het precies duurt voordat u uw Rollz weer terug heeft, hangt af van het type reparatie dat moet worden uitgevoerd.

Op het moment is het niet mogelijk om Rollz producten door ons te laten aanpassen. U kunt wel altijd contact met ons opnemen, aangezien we graag met u meedenken. Daarnaast zullen vele winkeliers en distributeurs bereid zijn u te helpen met specifieke aanpassingen.