Veelgestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van alle vragen en antwoorden over Rollz rollators, accessoires en service. Wanneer uw vraag hier niet onder staat, kunt u contact opnemen met info@rollz.com.

Over Rollz

Rollz is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van innovatieve en ergonomische mobiliteitsproducten sinds 2010. Onze missie is om mensen in staat te stellen voluit te leven en zich geen zorgen te hoeven maken hoe ver ze kunnen gaan. Rollz rollators zijn veelzijdig en passen zich aan aan de situatie van de gebruiker.

Rollz Motion – de 2-in-1 rollator en rolstoel. Vanuit rollatorstand is de Rollz Motion gemakkelijk tot rolstoel (en weer terug) te maken wanneer dat nodig is.

Kleuren: pebble white, dark purple, matt black en island blue.

Maten: Rollz Motion en Rollz Motion Small. De Rollz Motion Small is enkel verkrijgbaar in de kleuren island blue of matt black.

Rollz Motion Performance – onze all-terrain versie van de rollator en rolstoel in één. Hij heeft luchtbanden en andere comfortverhogende onderdelen.

Kleuren: jungle green.

Maten: normaal.

Rollz Motion Rhythm – onze rollator met drie instelbare cues voor mensen met de ziekte van Parkinson of andere neurologische aandoeningen.

Kleuren: matt black.

Maten: normaal.

Rollz Flex – lichtgewicht rollator met grote tas. Deze rollator biedt veel steun en blijft uiterst wendbaar, ook wanneer de tas goed gevuld is.

Remmen: Klassieke of flipremmen.

Kleuren frame: dark purple, jungle green, matt black en pebble white.

Tas kleur: Smokey Grey

Maten: Rollz Flex en Rollz Flex Small. De Rollz Flex Small is alleen verkrijgbaar in de framekleur pebble white.

Accessoires

Rollz Motion: dienblad, reishoes, 3-in-1 houder, rugsteun, sleepremmen, paraplu, touch-up pen, bekerhouder, shopper en gordel.

Rollz Flex: tashaken, paraplu, dienblad, touch-up pen en een stokhouder.

 

Rollz producten worden geproduceerd in Taiwan door een familiebedrijf waarmee we al vele jaren nauw samenwerken.
Rollz heeft bewust gekozen voor verkoop in specialistische winkels. U kunt eenvoudig vinden waar het dichtstbijzijnde Nederlandse verkooppunt is. Klik op de link, vul uw woonplaats of uw postcode in en u ziet welke winkels het dichtst bij u in de buurt zijn.

In onze eigen showroom, bij ons kantoor in Delft, kunt u alle accessoires en kleuren en maten van de Rollz Motion² en Rollz Flex, maar ook de Rollz Motion Performance en Rollz Motion Rhythm komen bekijken en eventueel aanschaffen. Wilt u langskomen? Neem dan vooraf contact met ons op om een afspraak te maken.

Een overzicht van de landen waar onze producten gedistribueerd worden, vindt u op de distributeurs pagina.

 

Een product is ergonomisch wanneer het bevorderlijk is voor de gezondheid, veiligheid, het comfort en het functioneren van de persoon die het gebruikt. Onze rollators hebben een ultieme balans tussen gewicht, grootte en vorm, waarmee het maximum aan stabiliteit, veiligheid en comfort wordt geboden.
De producten van Rollz International zijn voor veel mensen een fijn hulpmiddel. Gebruikers plaatsen op Trustpilot een review over hun Rollz Flex, Rollz Motion of accessoire.
Al onze producten kunnen worden gebruikt door mensen die ondersteuning in hun mobiliteit nodig hebben.

De Rollz Flex ondersteunt mensen met balansproblemen, maar die wel in staat zijn om lange afstanden te lopen.

De Rollz Motion biedt ondersteuning aan diegene die niet in staat zijn om lange afstanden te wandelen. Wanneer het lopen te moeilijk wordt, kan de gebruiker in de rolstoel plaatsnemen en mobiel blijven.

De Rollz Motion Performance is geschikt voor mensen die graag in het bos wandelen of over hobbelig wegdek. Wanneer de gebruiker wil rusten, kan de rollator getransformeerd worden tot rolstoel.

De Rollz Motion Rhythm zorgt voor een stabiel loopritme bij de gebruiker door de drie instelbare cues. Geschikt voor mensen met de ziekte van Parkinson of andere neurologische aandoeningen.

De handleiding krijgt u bij uw product geleverd. Mocht u deze niet meer hebben, kunt u eenvoudig een online versie van de handleiding downloaden.

Rollz Flex

De Rollz Flex is onze lichtgewicht rollator met grote tas. Deze veelzijdige rollator stelt u in staat om er comfortabel en stabiel op uit te gaan. Dankzij het mooie en doordachte design gaat u stijlvol op pad. In de waterdichte tas kunt u wel tot aan 20 kg meenemen en toch is de rollator gemakkelijk te manoeuvreren en blijft stabiel.

De gemakkelijk verstelbare duwbeugel ondersteunt diverse behoeftes omdat het in zes verschillende standen gezet kan worden. Wanneer de beugel rechtop staat, kan de Rollz Flex als shopper worden gebruikt. Door de duwbeugel naar voren te zetten, in de rollatorstand, is de Flex een volledig gecertificeerde rollator.

De Rollz Flex is er in twee maten. De gewone maat is ontworpen voor gebruikers met een lengte tussen 1,55 m en 1,95 m. De Rollz Flex Small past beter bij mensen tussen de 1,40 m tot 1,60 m.  De duwbeugel van de Rollz Flex Small kan in vijf hoogtestanden gezet worden in plaats van zes, zoals bij de gewone maat.
De Rollz Flex weegt slechts 7,7 kg. De Rollz Flex Small 6,8 kg.
Het maximale gewicht dat de Rollz Flex kan dragen, is 125 kg.
Er kan maar één persoon gaan zitten op het zitje van de Rollz Flex. Rollz International kan de veiligheid niet garanderen wanneer meerdere personen plaatsnemen op de zitting. Neem enkel plaats op het zitje wanneer de Rollz Flex op de parkeerrem staat.
De Rollz Flex tas heeft een inhoud van 25 liter en kan 20 kg dragen, wat meer is dan andere rollators kunnen. Zelfs wanneer het veel gewicht draagt, blijft de rollator erg stabiel en gemakkelijk te manoeuvreren. Door de uitneembare binnentas haalt u uw spullen gemakkelijk uit de rollatortas.
We begrijpen dat de Rollz Flex op het eerste gezicht niet op een rollator lijkt. Dat is eigenlijk precies wat we in gedachten hadden tijdens de ontwikkeling, omdat we ervan overtuigd zijn dat een rollator er tegenwoordig stijlvol uit kan zien en met zorg ontworpen moet zijn. De Rollz Flex is een volledig functionerende rollator en voldoet aan alle Europese standaarden en eisen waaraan een rollator moet voldoen.

De Rollz Flex in actie zien? U ziet het in dit filmpje.

Het in- en uitklappen van de Rollz Flex gaat gemakkelijk en zonder gereedschap. In deze video laten we u zien hoe u dit stap voor stap doet.
De waterdichte tas van de Rollz Flex heeft een binnentas. Deze kunt u er gemakkelijk uithalen en wassen op 30 graden in de wasmachine. Deze binnentas niet strijken, bleken, chemisch reinigen of drogen in de droger.
De buitentas kunt u afnemen met een zachte, natte doek met een mild schoonmaakmiddel.
De Rollz Flex past zich qua steun aan naar uw behoefte. Het hangt van de gebruiker en de situatie af hoe de duwbeugel gepositioneerd moet worden voor de benodigde ondersteuning.

Als de duwbeugel volledig naar voren is geklapt, in de rollatorstand, biedt deze de meeste steun. In deze positie is de Rollz Flex een gecertificeerde rollator.

In de kantelstand – de duwbeugel naar u toe, zoals bij een kinderwagen – biedt het geen steun.

De duwbeugel is gemakkelijk aan te passen, zodat het de benodigde ondersteuning biedt op elk moment. Zie hoe u de duwbeugel aanpast in  deze demonstratievideo.

 

Bij de Rollz Flex kunt u kiezen uit twee soorten remmen: er is een uitvoering met een fliprem en een met een klassieke rem. De Rollz Flex Small is er alleen in de klassieke rem-uitvoering.

Rollz Flex Klassieke rem handel

 

De klassieke rem – Met de klassieke rem kunt u tijdens het lopen gemakkelijk bijremmen. U zet de Rollz Flex op de parkeerrem door de rem in te knijpen en daarna de driehoekige parkeerrem in te knijpen. Wanneer de duwbeugel in de rollatorstand staat, is deze rem het gemakkelijkst te bedienen.

Rollz Flex Flip rem handel

De fliprem – De fliprem is ontworpen om de rollator op de parkeerrem te kunnen zetten, dit doet u door de fliprem helemaal naar beneden te zetten. In elke stand van de duwbeugel is deze rem gemakkelijk te bedienen. Mocht u de fliprem op uw Rollz Flex bevestigd willen hebben, neem dan contact op met Rollz International.

 

 

Rollz Motion

De Rollz Motion is een rollator en rolstoel in één. Met dit mobiliteitshulpmiddel kunt u zo lang blijven lopen als u kunt en wilt. Wanneer u genoeg heeft gelopen, kunt u de rollator in een rolstoel transformeren en onderwerg rusten terwijl iemand de rolstoel duwt.

Deze video laat u zien hoe u van de rollator een rolstoel maakt.

De Rollz Motion is onze reguliere maat en past bij mensen met lengte tussen 1,60 en 1,90 meter.
De Rollz Motion Small is bestemd voor mensen tussen de 1,50 m en 1,85 m.Het frame van de Rollz Motion Small is 5 centimeter lager dan de Rollz Motion.De Small-uitvoering is beschikbaar in de kleuren matt black en island blue.
Het gewicht van de Rollz Motion en de Rollz Motion Small is 11,6 kg. Het rolstoelpakket weegt 3,4 kg, maar dit kan thuis worden gelaten wanneer u het niet nodig heeft. Het is dus een echte lichtgewicht rollator. Ingeklapt kan hij zo in de auto getild worden.
Het maximale gewicht dat de Rollz Motion kan dragen, is 125 kg. Op de Rollz Motion kan één persoon zitten. Rollz International kan de veiligheid niet garanderen wanneer meerdere personen plaatsnemen op de zitting.
Zorg dat de mand onder de Rollz Motion, wanneer u dit accessoire heeft, leeg is. Verwijder het rolstoelpakket en het zitkussen. Onder de zitting van de Rollz Motion zit een rode knop, deze drukt u in en tegelijkertijd tilt u de zitting gedeeltelijk omhoog. Hierna beweegt u de zijkanten van de Rollz Motion naar elkaar toe totdat deze is ingeklapt.

In dit filmpje laten we u zien hoe dit gaat.

Om de Rollz Motion uit te klappen, trekt u de zijkanten van de Rollz Motion uit elkaar. Wanneer de rollator bijna geheel is uitgeklapt, duwt u met uw hand de zitting naar beneden. Wanneer u een ‘klik’ hoort, weet u dat de zitting goed vast zit. Wanneer de zitting vast zit, plaatst u het zitkussen terug en kunt u de Rollz Motion gebruiken.
U kunt het rolstoelpakket eventueel thuislaten en de deur uitgaan met de Rollz Motion in rollatorstand. Wanneer u het rolstoelpakket niet gebruikt, maar wel meeneemt, bevindt dit zich ingeklapt achter de rollator.

Het is ook mogelijk om het rolstoelpakket boven het zitkussen aan het frame te hangen, zodat u meer inloopruimte heeft. Daarvoor is de 3-in-1 houder ontwikkeld. Zie hier hoe dit accessoire werkt.

Draai de schroef van de voetensteun eruit met een inbussleutel, nu kunt u de hoogte van de voetensteun instellen. Wanneer u in de rolstoel zit, zouden uw bovenbenen de zitting moeten raken en uw voeten zouden op de voetensteun moeten leunen. U kunt de voetensteun op deze hoogte vaststellen door de schroef weer vast te draaien met de inbussleutel.

U kunt de Rollz Motion met een gerust hart meenemen in het vliegtuig. Ingeklapt is de Rollz Motion, inclusief het rolstoelpakket, een compact geheel. Wij raden u aan om de Rollz Motion te gebruiken tot aan de gate en aan het vliegtuigpersoneel te vragen of ze de rollator voor u opbergen tijdens de vlucht.

Als u de rollator als bagage vervoert, is het beter om met de reishoes de rollator te beschermen tegen beschadigingen tijdens de reis.

Hier laten we u zien hoe u de travel cover gebruikt.

 

Wanneer u met een rolstoeltaxi reist, kunt u, tijdens de rit, niet in de Rollz Motion blijven zitten, daar is deze niet geschikt voor.

Wanneer u een Rollz Motion koopt, ontvangt u het rolstoelpakket (waarmee de rollator tot rolstoel te maken is), de 3-in-1 houder en de aanpasbare voetensteunen.

Rollz Motion Performance

De Rollz Motion Performance is de outdoor versie van de Rollz Motion. Deze rollator en rolstoel in één heeft luchtbanden die de trillingen, door lopen over hobbelige ondergrond of in het bos, verminderen. De armsteunen zijn dikker en zorgen voor meer comfort wanneer u in de rolstoel zit, dit geldt ook voor de zitting in de rolstoel; deze heeft meer vulling in de voorkant van het kussen. Met reflecterende biezen zorgt deze rollator ervoor dat u zichtbaar bent in het donker.

De banden kunnen worden opgepompt met een handpomp of een pomp voor autobanden. Het ventiel kan naar de buitenkant worden geduwd zodat u er beter bij kunt. Nadat u het dopje van het ventiel heeft verwijderd en de pomp erop bevestigd heeft, kunt u de banden met lucht vullen. De voorbanden vult u tot 4,5 Bar of 65,3 PSI en de achterbanden vult u tot 2,5 Bar of 26,3 PSI.

Het maximale draaggewicht is 125 kg en de Rollz Motion Performance kan maar één persoon per keer dragen. Rollz International kan niet uw veiligheid garanderen wanneer er meer dan één persoon op de Performance zit.

De Rollz Motion Performance is beschikbaar in de kleur jungle green en niet in andere kleuren.

Rollz Motion Rhythm

De Rollz Motion Rhythm is een rollator voor mensen met de ziekte van Parkinson of andere neurologische aandoeningen. De drie cues (vibraties, metronoom en laserlijn) kunnen een loopritme ondersteunen of een loopbeweging starten.

In deze video ziet u hoe de cues ingesteld en gecombineerd kunnen worden.

 

 

De Rollz Motion Rhythm weegt 11,6 kg, het is dan ook een lichtgewicht rollator. Opgevouwen is de rollator gemakkelijk op te tillen en past eenvoudig in een achterbak van een auto.

De maximale draagcapaciteit is 125 kg. Rollz International kan uw veiligheid niet garanderen wanneer er meer dan één persoon op de zitting plaatsneemt.
Het klapt op dezelfde manier in en uit als de Rollz Motion, maar zorg ervoor dat u de bagagetas onder de zitting eerst leegmaakt, maar laat de kabels van de module bevestigd zitten.

 

Deze video laat zien hoe de Rollz Motion in te klappen is, dit is hetzelfde voor de Rollz Motion Rhythm.

 

Dit is mogelijk wanneer u het rolstoelpakket als accessoire heeft. Met dit pakket transformeert u de Parkinson rollator in een rolstoel en kunt u in de duwrolstoel gaan zitten.

Rollz Motion Electric

De Rollz Motion Electric is een 3-in-1 rollator, transport rolstoel en elektrische rolstoel. Als rollator biedt hij steun bij het lopen en is hij gemakkelijk om te veranderen in een transportrolstoel/elektrische rolstoel door het aanbrengen van het rolstoelpakket. In elektrische rolstoelmodus zijn er twee besturingsopties: ondersteund duwen (geautomatiseerde duwhulp) of joysticksbediening (voor onafhankelijk rijden).

Deze video toont de veelzijdigheid van de Rollz Motion Electric.

Ja. Elke Rollz Motion, Rollz Motion Performance of Rollz Motion Rhythm kan worden opgewaardeerd naar een Rollz Motion Electric met behulp van een conversiekit. Informeer bij uw lokale distributeur naar de beschikbaarheid.

De Rollz Motion Electric heeft een maximale draagkracht van 100 kg. Het is niet veilig om met meer dan één persoon op de zitting te zitten en Rollz International garandeert in zo een situatie de veiligheid niet.

De Rollz Motion Electric weegt 22,6 kg inclusief batterij en het rolstoelpakket voegt nog eens 3,4 kg toe.

De Rollz Motion Electric heeft een bereik van 15 km op een volle batterij, maar dit bereik kan variëren afhankelijk van factoren zoals gewicht van de gebruiker, terreintype en rijgedrag.

De maximale snelheid van de Rollz Motion Electric kan variëren afhankelijk van de rijmodus:
• Joystickbediening – 1,2 km/u tot 6 km/u
• Achteruit rijden – 1 km/u tot 2,2 km/u
• Duwondersteuning – 3 km/u tot 5,5 km/u.

De batterij van de Rollz Motion Electric bevindt zich in de mand onder de zitting en kan worden opgeladen via de oplaadpoort onder de joystickcontroller. Plug eerst de connector van de geleverde lader in de oplaadpoort en plug vervolgens de lader in een stopcontact. Het indicatielampje op de oplaadadapter is rood wanneer het apparaat aan het laden is en groen wanneer de batterij volledig opgeladen is, wat 4-5 uur duurt.

Vermijd blootstelling van de Rollz Motion Electric aan temperaturen onder -5°C/23°F en hoger dan 45°C/113°F. Hij is niet geschikt voor gebruik op trappen of ruw terrein zoals grind, gras, zand, modder of bosbodem. Vermijd zo veel mogelijk contact met water (bijv. regen, sneeuw, vijvers, oevers of andere natte omgevingen).

Bij het rijden met de Rollz Motion Electric moeten alle veiligheidsmaatregelen worden genomen en moet het rijgedrag worden aangepast aan het type weg. Rij alleen omhoog of omlaag met een maximum hellingshoek van 3°/5,25% terwijl u in de elektrische rolstoel zit. Bij het gebruik van de Rollz Motion Electric als rollator, loop alleen omlaag met een maximum hellingshoek van 15°/26,8%, loop omhoog met een maximum hellingshoek van 7°/12,3% en loop op zijdelings hellende hellingen niet hoger dan 3,5°/6,1%. Bovendien kunnen niet alle stoepranden beklommen worden.

De Rollz Motion Electric is niet bedoeld om als zitplaats te worden gebruikt tijdens vervoer in taxi’s, bussen, auto’s of andere motorvoertuigen. De gebruiker mag niet blijven zitten in het apparaat tijdens dit vervoer.

De Rollz Motion Electric is geschikt voor mensen tot een gewicht van 100 kg / 220 lbs / 15 st 10,5 lb, en met een lengte van 160 tot 190 cm / 5 ft 3 “tot 6 ft 3”. Het dient als ondersteuning bij het lopen voor mensen met beperkte mobiliteit, zowel binnen als buiten en is uitgerust met joystickbesturing en duw ondersteuning. Hij is het best te gebruiken op harde, vlakke oppervlakken voor lopen, rijden of duwen. De rollator heeft een zitje om uit te rusten, terwijl de rollator ondertussen met het rolstoelpakket eenvoudig om te zetten is in een transport rolstoel of elektrische rolstoel.

De Rollz Motion Electric is mogelijk niet geschikt voor personen:
Met problemen in hun visuele waarneming die hun vermogen om obstakels te zien belemmeren; Met ernstige balansstoornissen die hen verhinderen een rollator te gebruiken; Met duizeligheid of desoriëntatie tijdens het lopen of zitten; Niet in staat om minstens 5 minuten te staan terwijl ze een rollator gebruiken; Met moeilijkheden om comfortabel te zitten op de zitting van de rollator of in de elektrische rolstoel; Met een beperkte handfunctie; Met een gewicht boven de 100 kg/220 lbs.
De gebruiker moet over het fysieke en mentale vermogen beschikken om de Rollz Motion Electric zelfstandig te bedienen, inclusief het omzetten ervan van een rollator naar een elektrische rolstoel. Als ze dat niet kunnen, moeten ze iemand hebben die hen kan assisteren.

Ja, wanneer het elektrische systeem uitgeschakeld is, kan de Rollz Motion Electric nog steeds worden gebruikt als een normale rollator en transportrolstoel.

Vliegen met de Rollz Motion Electric is mogelijk, maar vanwege de accu moet u rekening houden met een aantal veiligheidsmaatregelen. Bekijk deze handleiding en volg de stappen om u voor te bereiden op vliegreizen met de Rollz Motion Electric.

De achterwielen worden aangedreven door de motor.

Rollz Accessoires

De Rollz accessoires die zijn ontworpen voor de Rollz Motion kunnen ook worden gebruikt met de Rollz Motion Performance en de Rollz Motion Rhythm. De accessoires zijn hieronder te vinden:

Rugsteun

U leunt tegen de rugsteun met uw rug wanneer u wilt rusten op de rollator, maar niet het rolstoelpakket mee heeft genomen. De rugsteun is gemakkelijk op de Rollz Motion te bevestigen en te verwijderen.

3-in-1 houder

Zonder rolstoelpakkethouder hangt het rolstoelpakket achter de rollator. Wanneer u deze houder gebruikt, hangt het rolstoelpakket boven de zitting. Hierdoor behoudt u meer inloopdiepte en bewegingsvrijheid. U kunt ook altijd een stok en extra tasje meenemen door de geïntegreerde stok- en tashouder.

We laten u zien hoe dit systeem werk in dit filmpje.

Shopper

De shopper klikt u gemakkelijk op het frame van de Rollz Motion, zo heeft u altijd een tas bij u. De shopper kan alleen op het frame worden geklikt wanneer de Rollz Motion in de rollatorstand gebruikt wordt.

Ook is de tas weer makkelijk van het frame te halen en draagt u hem om uw schouder. De tas heeft een inhoud van 13,2 liter en bevat een vak met ritssluiting voor uw mobiel en/of portemonnee.

Reishoes

Om de Rollz Motion te beschermen tegen krassen of beschadigingen terwijl u reist, hebben we de reishoes ontworpen. Deze hoes maakt een compact pakket van de Rollz Motion en het rolstoelpakket en beschermt het frame maar laat de wielen onbedekt zodat u het pakket nog steeds voort kunt duwen.

U ziet hoe u de reishoes gebruikt in deze video.

Bekerhouder

We hebben een bekerhouder ontworpen, deze schuift u gemakkelijk op het frame. Zo kunt u eenvoudig een glas of flesje met u meenemen. De bekerhouder kan blijven zitten op het frame, ook wanneer hij ingeklapt is. Verwijder wel eerst het drinken voordat u de Rollz Motion inklapt.

Bekijk dit filmpje om te zien hoe de bekerhouder aan het frame te bevestigen is.

Wanneer u binnenshuis bent, kunt u ook iets te drinken meenemen op het dienblad.

Bagagetas

Met deze tas kunt u uw spullen opbergen onder de zitting van de rollator. Dit is een accessoire voor de Rollz Motion en zit al standaard bij de Rollz Motion Rhythm en Rollz Motion Performance.

Luchtbanden

De luchtbanden zitten standaard op de Rollz Motion Performance en bieden de gebruiker wat extra comfort wanneer men loopt achter de rollator en zit in de rolstoel. De luchtbanden kunnen op de Rollz Motion Rhythm en Rollz Motion worden geplaatst, in het hoofdkantoor in Delft. De luchtbanden kunnen niet worden gebruikt in combinatie met de sleepremmen.

Dienblad

Voor binnenshuis gebruik is dit dienblad een gemakkelijk product om spullen te vervoeren. Het is eenvoudig om lunch of wat drankjes op uw rollator te vervoeren.

Sleepremmen

De sleepremmen remmen u af wanneer u de neiging hebt om snel te lopen. De sleepremmen zijn gemakkelijk te bevestigen aan het frame en u kunt de kracht die zij op de wielen uitoefenen, aanpassen, wat invloed heeft op hoe erg u wordt afgeremd. De sleepremmen kunnen niet in combinatie met de luchtbanden worden gebruikt.

Paraplu

De paraplu houdt u droog of geeft u schaduw wanneer u buiten loopt. Het wordt aan het frame bevestigd zodat u nog kunt sturen en twee handen op de rollator kunt hebben.

Gordel

Voel u veiliger in de rolstoel met de gordel. Dit accessoire is bevestigd aan het rolstoelpakket en kan worden opgeborgen in de tas van het rolstoelpakket. De gordel is geen veiligheidsgordel.

Rolstoelpakket

Het rolstoelpakket transformeert de rollator in een rolstoel. U plaatst het voor de zitting, waar het bevestigd kan blijven terwijl u loopt. Wanneer u even moet rusten, trekt u het pakket omhoog en, wanneer u de duwbeugels heeft omgedraaid en de voetensteunen heeft geplaatst, kunt u de rollator als rolstoel gebruiken. Het rolstoelpakket is enkel een accessoire voor de Rollz Motion Rhythm, aangezien het bij de Rollz Motion en Rollz Motion Performance standaard wordt meegeleverd.

 

 

Stokhouder

Met de Rollz Flex stokhouder neemt u uw wandelstok eenvoudig mee. De stokhouder bevestigt u gemakkelijk aan de duwbeugel. De stokhouder is geschikt voor vrijwel elke maat stok, zo heeft u uw wandelstok altijd bij de hand. Wilt u zien hoe de stokhouder werkt, bekijk dan dit filmpje.

Tashaken

Met de Rollz Flex tashaken hangt u eenvoudig een extra tasje met boodschappen aan uw Rollz Flex. Elke haak kan zo’n 2,5 kg dragen. Zo kunt u kwetsbare producten, zoals brood, groenten of bloemen makkelijk meenemen.

In dit filmpje ziet u hoe de tashaken werken.

Paraplu

Wanneer u buiten loopt, houdt deze paraplu u droog of geeft u schaduw. Het is gemakkelijk aan het frame te bevestigen zodat u de rollator kunt besturen en twee handen aan de rollator heeft. U kunt de paraplu niet gebruiken wanneer u de duwbeugel van de rollator op de laagste stand heeft staan.

Dienblad

Wilt u een kopje thee van de keuken meenemen naar de woonkamer, of een boek mee naar buiten nemen? Met het dienblad, gemaakt van bamboe, neemt u met gemak wat spullen mee van plek naar plek.

Rollz service

De garantie op onze producten is 5 jaar op het frame en 2 jaar op overige onderdelen. Meer informatie over de garantie vindt u in de handleiding. Mocht er onverhoopt iets mankeren aan uw rollator, neem dan contact op met de winkel waar u het product heeft gekocht.

 

Als u uw Rollz Motion of Rollz Flex op de Rollz website registreert, kunt u rekenen op een snelle service wanneer u een reparatie uit wilt laten voeren. Ook maakt u kans op het terugwinnen van 50% van de aankoopprijs van uw Rollz rollator, hiervoor trekken we twee keer per jaar een winnaar.
Als er iets mankeert aan uw Rollz rollator, kunt u terecht bij de winkel waar u het product heeft aangeschaft. Zij kunnen u helpen met uw vraag.
Het serienummer van de Rollz Motion vindt u onder het kussen van de stoel van de rollator.

Het serienummer van de Rollz Flex staat op een sticker op het kruisscharnier onder de zitting.

     

De rollators van Rollz kunnen altijd ter onderhoud of reparatie worden aangeboden via uw aankoopkanaal. Wanneer de garantieperiode verlopen is, brengen wij hiervoor reparatiekosten in rekening.

Op het moment is het niet mogelijk om Rollz producten door ons te laten aanpassen. U kunt wel altijd contact met ons opnemen, aangezien we graag met u meedenken.