Vrouw loopt met een parkinson-rollator met verstelbare signalen
Parkinson rollator bekroond met Beste Nieuwe Product 2022 op de OT Show in het VK

Parkinson rollator met instelbare cues

Rollz Motion Rhythm

Deze rollator is bedoeld voor mensen met neurologische aandoeningen, zoals Parkinson. Verschillende stimuli zorgen ervoor dat je een eerste of volgende stap kunt zetten of in je loopritme kunt blijven.

Deze stabiele rollator voorkomt vallen bij instabiliteit, terwijl de ‘cues’ freezing opheffen of een loopritme vast kunnen houden. Een geprojecteerde laserlijn kan een freeze opheffen en een metronoom of een repeterende vibratie in de handgrepen kan het loopritme aangeven.

Verschillende cues om freezing op te heffen

Laser

Cue laser van de Parkinson rollator

Een groene laserlijn wordt op de grond geprojecteerd om een freeze op te kunnen heffen en om de staplengte en het loopritme te verbeteren.

Geluid

Cue geluid op de Parkinson rollator

Een metronoom geeft het ingestelde loopritme aan. Het akoestisch signaal draagt bij aan het reguleren van de loopsnelheid.

Vibratie

Cue vibratie op de Parkinson rollator

Handgrepen vibreren in het loopritme. De tactiele cue heeft het voordeel dat deze onzichtbaar en onhoorbaar is voor de omgeving.

Blijf lopen

Gebruikt in revalidatieprogramma’s

Fysiotherapeuten en andere behandelaars kunnen deze veelzijdige Parkinsonrollator inzetten tijdens het revalidatieproces van patiënten met een neurologische aandoening of mobiliteitsletsel. Zoals mensen die in een coma hebben gelegen of lijden aan Multiple Sclerose of andere aandoeningen waarbij het nodig is om lopen te ondersteunen of zelfs opnieuw aan te leren.

Rollz Motion Rhythm rollator met module en knop op de handgrepen

Kom weer in je ritme met één druk op de knop

Makkelijk in te stellen en in te schakelen, zelf of samen met je behandelaar

De Rollz Motion Rhythm Parkinson rollator is ontwikkeld op exact hetzelfde frame als de Rollz Motion, waarbij een elektrische module is aangebracht voor visuele, auditieve of tactische stimuli tijdens het lopen.

Deze cues beginnen nadat een van de knoppen op de handgrepen is ingedrukt. Je therapeut kan helpen met het kiezen van de combinatie van de cues, frequentie, duur en de intensiteit die exact past bij je situatie.

Doorbreken van freezing

Cues zijn bedoeld als trigger om in actie te komen

Parkinsonpatiënten kunnen plotselinge, korte en tijdelijke momenten ervaren waarbij het niet lukt de ene voet voor de andere te plaatsen, ondanks de intentie om dat wel te doen. Dit kan leiden tot het karakteristieke beeld van voeten die snelle stapbewegingen maken op de plaats. Een trigger of cue op de Parkinson rollator kan dit doorbreken.

Vrouw loopt stabiel met een Parkinson rollator met cues

Unieke combinatie

De ene Parkinsonpatiënt is de andere niet, dus hoe kan één rollator de oplossing zijn voor alle Parkinson patiënten?

De drie cues op de Parkinson rollator kunnen gecombineerd worden op verschillende manieren en onderweg ge(de)activeerd worden. Hierdoor kun je altijd beschikken over de juiste cue op het juiste moment. Bovendien kan elke cue precies worden aangepast aan je behoefte voor wat betreft snelheid, intensiteit en duur. Op deze manier kan iedereen die de ziekte van Parkinson heeft zijn eigen ritme blijven aanhouden.

Zet de volgende stap!

Woman walking with a Rollz Motion Rhythm rollator for people with Parkinson's

Parkinson onderzoek toont voordelen van rollatorgebruik

Een recent onderzoek toont aan dat 80% van de Parkinsonpatiënten die deelnamen aan het onderzoek baat heeft bij het gebruik van de parkinsonrollator met verschillende cues van Rollz.

Man met mobiliteitsproblemen lopen ondersteund en krijgen vergoeding

Vergoeding door zorgverzekering

Standaard rollators worden in de meeste landen niet vergoed door zorgverzekeraars, maar een complexe loopondersteuning als de Rollz Motion Rhythm vaak wel. Vraag naar de mogelijkheden bij je zorgverzekeraar voordat je overgaat tot aanschaf.

Twijfel je nog? Bekijk dan ook onze andere rollators!

Rollator en elektrische rolstoel combo

All terrain rollator met luchtbanden

Rollz Motion Rhythm FAQ

De Rollz Motion Rhythm is een rollator voor mensen met de ziekte van Parkinson of andere neurologische aandoeningen. De drie cues (vibraties, metronoom en laserlijn) kunnen een loopritme ondersteunen of een loopbeweging starten.

In deze video ziet u hoe de cues ingesteld en gecombineerd kunnen worden.

De Rollz Motion Rhythm weegt 11,6 kg, het is dan ook een lichtgewicht rollator. Opgevouwen is de rollator gemakkelijk op te tillen en past eenvoudig in een achterbak van een auto.

De maximale draagcapaciteit is 125 kg. Rollz International kan uw veiligheid niet garanderen wanneer er meer dan één persoon op de zitting plaatsneemt.

Het klapt op dezelfde manier in en uit als de Rollz Motion, maar zorg ervoor dat u de bagagetas onder de zitting eerst leegmaakt, maar laat de kabels van de module bevestigd zitten.

Deze video laat zien hoe de Rollz Motion in te klappen is, dit is hetzelfde voor de Rollz Motion Rhythm.

Dit is mogelijk wanneer u het rolstoelpakket als accessoire heeft. Met dit pakket transformeert u de Parkinson rollator in een rolstoel en kunt u in de duwrolstoel gaan zitten.