Bevordering van een duurzamere benadering van mobiliteitshulpmiddelen door het ontwerpen van modulaire rollators, het gebruik van duurzame materialen en efficiënte productiemethoden.

Man driving a Rollz Motion Electric wheelchair

Een modulair ontwerp met een duurzame missie

Milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen

Om duurzaamheid op lange termijn te bevorderen is het noodzakelijk om te pleiten voor minder consumentisme en prioriteit te geven aan milieuvriendelijke productiemethoden. Rollz heeft deze waarden vanaf het begin erkend en bijgedragen met het ontwerpen van modulaire producten met een langere levensduur.

Het modulaire systeem van Rollz maakt aanpassingen op maat mogelijk om tegemoet te komen aan de veranderende mobiliteitsbehoeften van gebruikers. Dankzij deze flexibiliteit kunnen nieuwe technologieën en functies gemakkelijk worden geïntegreerd, waardoor de rollators langer meegaan en er minder afval ontstaat. Onze laatste ontwikkeling laat de efficiëntie van dit systeem zien, aangezien het is ontworpen om te voorzien in drie verschillende mobiliteitsbehoeften, wat resulteerde in een aanzienlijke vermindering van 66% van de productie. Dit heeft bijgedragen tot een duurzamer productieproces, wat zowel het milieu als de mens ten goede komt.

Eén rollator voor meerdere mobiliteitsbehoeften

Eenvoudig maatwerk

Ons team streeft ernaar onze producten voortdurend te verbeteren en de grenzen van innovatie in de gezondheidszorg te verleggen. Daarbij gebruiken we de Rollz Motion rollator als basis voor onze producten en maken we verschillende uitbreidingen en maatwerkopties mogelijk.

Het rolstoelpakket, bijvoorbeeld, verandert de rollator in een 2-in-1 mobiliteitsoplossing met een transportstoel. De Rhythm-module voegt functies toe die geschikt zijn voor mensen met neurologische aandoeningen, terwijl de elektrische kit de Rollz Motion in een elektrische rolstoel kan veranderen.
Door een modulaire aanpak kunnen we nieuwe ontwikkelingen toepassen op bestaande producten, waardoor minder afval ontstaat en klanten geld besparen omdat ze niet telkens nieuwe producten hoeven aan te schaffen als hun mobiliteitsbehoeften veranderen.

Niet alleen voor senioren

Aanpasbare rollators voor uiteenlopende mobiliteitsbehoeften

Ons assortiment rollators bestaat uit twee aanpasbare producten, de Rollz Motion en de Rollz Flex, ontworpen om tegemoet te komen aan veranderende mobiliteitsbehoeften in de loop der tijd. Deze twee rollators zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van een grote verscheidenheid aan mensen, van senioren die mobiliteitsproblemen ondervinden als gevolg van het ouder worden tot jonge mensen met zeldzame ziekten of neurologische aandoeningen, evenals mensen die ondersteuning nodig hebben tijdens revalidatie na een ongeval of traumatisch letsel. De veelzijdigheid van functies en opties draagt bij aan de duurzame missie van Rollz door één product aan te bieden voor een complete mobiliteitscyclus.

Onze toekomstige ontwikkelingen omvatten add-ons die gebruikers toegang geven tot waardevolle gegevens over hun loopgedrag en -frequentie. Dit zal fysieke activiteit stimuleren en mogelijk neurologische aandoeningen helpen verminderen.

Levenscyclus en service

Koop Verkoop Behoud

Tweedehands markt

Bij Rollz geloven we dat iedereen toegang verdient tot kwalitatieve mobiliteitshulpmiddelen, ongeacht hun financiële omstandigheden. Hoewel we al stappen hebben ondernomen om onze rollators toegankelijk te maken door middel van betaalbare prijzen, begrijpen we dat sommige mensen nog steeds met financiële barrières te maken kunnen krijgen.
Om dit probleem aan te pakken, onderzoeken we de mogelijkheid om een marktplaats te creëren waar mensen hun Rollz rollators kunnen doorverkopen. Op die manier willen we onze rollators betaalbaarder en toegankelijker maken voor meer mensen, de levensduur van onze producten verlengen en een levendige gemeenschap creëren.
Als u een Rollz rollator bezit en deze wilt verkopen, vul dan onderstaand contactformulier in en wij brengen u in contact met potentiële kopers.

Duurzame praktijken

De weg naar een duurzamere toekomst

Rollz is een trots lid van InMarket, een groep die duurzaamheid beschouwt als een belangrijke factor voor zowel toekomstige vooruitgang als zakelijk succes. Een van de leden, AquaFox, is gespecialiseerd in waterbesparende systemen voor de horeca. In de afgelopen tien jaar is AquaFox erin geslaagd om alleen al in Nederland en België maar liefst 10,7 miljard liter water te besparen. Daarnaast heeft ons groepslid Ultraknee een innovatieve kniebeschermer voor fysieke werkers ontwikkeld die zowel duurzaam als effectief is.

Wij geloven dat we door geleidelijk samen te werken een solide basis kunnen leggen waar iedereen baat bij heeft en die ons op weg helpt naar een duurzamere wereld.