Walking upright with a Rollz Motion stable rollator and umbrella
Vrouw gebruikt een Rollz Flex stabiele rollator voor een dagje winkelen

Bewegen houdt je in evenwicht

Gebrek aan beweging kan leiden tot nieuwe lichamelijke of psychische klachten

Lopen is goed voor het functioneren van het gehele lichaam en speelt een belangrijke rol in elke behandeling. Het is belangrijk om lichaam en geest te blijven inspannen, omdat gebrek aan beweging kan leiden tot nieuwe mentale of lichamelijke klachten. Regelmatig lopen houdt de spierconditie op peil en verkleint het risico op vallen en het ontwikkelen van andere ongemakken.

Een stabiele rollator kan de angst voor vallen verkleinen waardoor lopen veiliger voelt. Dit geeft je niet alleen lichamelijk meer zekerheid, maar sterkt je ook mentaal om er meer op uit te gaan en vaker te bewegen.

Een stabiele rollator neemt obstakels weg

Chronische ziekten

Comfortabele rollators

Ontworpen om je lichaam niet onnodig te belasten.

Revalidatie

Maximale support rollator

Na een ongeluk of trauma ondersteunt een rollator het revalidatieproces.

Ouderen

Rollator voor senioren

Je gaat er meer op uit omdat je je veiliger en zekerder voelt.

Wat er achter het ontwerp zit

‘Je ontdekt ineens hoe belangrijk de stijfheid van de rollator is’

Onze ontwerpers hebben er alles aan gedaan om rollators te ontwikkelen die de beste ondersteuning bieden bij het bewegen. Een degelijke en stijve rollator neemt veel weg van de spanning op het lichaam en biedt stabiliteit en geweldige ondersteuning.

Jonge man zit in een comfortabele rolstoel

Over elk detail is nagedacht

Je ontdekt de slimme voordelen van Rollz rollators in de loop van de tijd

We hebben een compromisloos ontwerp gemaakt dat geen nieuwe hindernissen opwerpt of nieuwe klachten veroorzaakt. De vorm, het gewicht en de gebruikte materialen van het frame, de positie van de handgrepen, de grootte van de wielen en alle andere details zijn zorgvuldig overwogen en ontworpen zodat de krachten evenredig over de stabiele rollator worden verdeeld.

Dit leidt tot meer comfort, een lichter en vloeiender ervaring voor het gehele lichaam. Wij geloven dat elk mens onafhankelijk wil zijn en vol zelfvertrouwen en stijlvol wil rondlopen. Dat zie je terug in de functionaliteit en de uitstraling van alle Rollz rollators.

Een rollator vergroot je bewegingsvrijheid

Je wereld blijft zo groot als je wilt

Je wereld kan kleiner worden wanneer je ouder wordt, na een ongeluk of als je lijdt aan een chronische ziekte. Langzaam maar zeker heb je je aangepast aan de nieuwe realiteit. Bij Rollz willen we je wereld zo groot mogelijk houden en een stabiele rollator kan de oplossing daarvoor zijn.

Misschien heb je het moment om een rollator te overwegen voor je uit geschoven, zoals sommigen de aanschaf van een leesbril uitstellen. Om er dan pas later achter te komen dat lezen weer heerlijk ontspannen is geworden dankzij die leesbril. Met een rollator zul je dezelfde ervaring hebben, eenzelfde opluchting ervaren om er weer ongehinderd op uit te kunnen gaan. Actief en stabiel.

Een man die met zijn rollator op vakantie ijs koopt

Lady doing groceries at the supermarket with a Rollz Flex walker

Veelzijdig én makkelijk in gebruik. Het kan.

Rollz rollators geven je het zelfvertrouwen om te bewegen, omdat wij een hulpmiddel wilden ontwerpen dat je stabiliteit en ondersteuning biedt en zo licht mogelijk is. Onze stabiele rollators zijn makkelijk te besturen vanwege de slimme plaatsing van het zwaartepunt en de wielen. Altijd licht te besturen en te duwen, ook met een volle boodschappentas of in de rolstoelstand. Met een handige, kleine draaicirkel, makkelijk en wendbaar in krappe ruimtes en liften.

We hebben de lat hoger gelegd voor meer onafhankelijkheid en zelfstandigheid

Zo nu en dan zijn we allemaal afhankelijk van een ander en dat is natuurlijk helemaal prima. Maar zoveel mogelijk zelf kunnen doen, zo zelfstandig mogelijk kunnen zijn, betekent ook meer bewegingsvrijheid en -ruimte hebben. Even een boodschap doen, een vriend bezoeken in de buurt, met je dochter naar het museum kunnen of een dagje uit met je neef.

Rollz brengt u verder

Vrouw gebruikt een Rollz Motion stabiele rollator in haar huis

Hoe gebruik je een rollator binnenshuis?

Als je kortgeleden een stabiele rollator hebt aangeschaft, zorg er dan voor dat je weet hoe je deze veilig kunt gebruiken. Deze serie van zes lessen hebben we bij Rollz speciaal ontwikkeld om je te helpen oefenen, inclusief tips voor het dagelijks gebruik van je rollator.

Lady talking a Rollz Flex stable rollator on a cruise ship

Stabiliteit op een cruiseschip

‘Zonder de Rollz Flex stabiele rollator had ik nooit mee kunnen gaan op deze cruise. Nu kunnen we samen heerlijk van deze vakantie genieten.’

‘Het maakt mij veel onafhankelijker. Nu durf ik ook in mijn eentje door een stad te gaan struinen.’