Leven met dementie

Dementie is een verzamelnaam voor bijna 50 verschillende soorten ziektes waarbij de hersenen niet meer goed informatie kunnen verwerken. De meest voorkomende hiervan is de ziekte van Alzheimer (70% van de gevallen). Een van de dingen die dementie draaglijker kunnen maken, is blijven bewegen. Dit heeft een positief effect op de conditie, het functioneren en de stemming. Ondersteuning om in beweging te blijven kan worden gegeven door een rollator.

In beweging met dementie

Goed voor lichaam en brein

Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de psychische gezondheid. Hoe het komt dat bewegen lijkt te beschermen tegen dementie is maar gedeeltelijk bekend. Het is wel zeker dat beweging een positief effect heeft op bekende risicofactoren van dementie, zoals hoge bloeddruk, vaataandoeningen, obesitas en diabetes. Onze verschillende Rollz rollators helpen u te ondersteunen, zodat u in beweging blijft.

Ontdek welke rollators beschikbaar zijn die aan uw behoeften voldoen, zodat u uw dagelijkse activiteiten kunt blijven uitvoeren.

Lady walking with a Rollz Motion Rhythm on a bridge

Ondersteuning voor elk symptoom

Stevig

Maximale support rollator

Helpt met stabiliteit en balans

Manoeuvreerbaar

Manoeuvreerbare rollators

Makkelijk te bewegen, zowel binnen als buiten

Comfortabel

Comfortabele rollator

Comfortabele stoel en leuningen om te rusten

Hoe helpt een rollator?

Het beste hulpmiddel om in beweging te blijven

Mensen met dementie worden vaak onzeker over het lopen, er worden kleine stapjes gezet en evenwicht behouden lijkt lastiger. Naarmate de dementie vordert, kan bewegen moeilijker worden. Om zekerheid terug te geven, is een rollator een handig hulpmiddel. Het biedt ondersteuning en stabiliteit en geeft de gebruiker de mogelijkheid om meer zelfstandig te lopen.

Man loopt met een blauwe Rollz Motion rollator en rolstoel in het park
Man loopt met een Rollz Flex rollator met grote boodschappentas

Actief blijven met dementie

Bewegen blijft het belangrijkste

Het is belangrijk om voldoende te bewegen, want beweging is goed voor het hele lichaam: van het spijsverteringsstelsel tot het immuunsysteem.

Als u op zoek bent naar een rollator, dan is de Rollz Motion een rollator die veel verschillende voordelen biedt om u te ondersteunen. U kunt gemakkelijk op de zitting van de rollator zitten, maar deze rollator kan onderweg ook worden omgebouwd tot een rolstoel, zodat u uw reis kunt voortzetten.

De Rollz Motion Performance is de all-terrain versie van de Rollz Motion; de luchtbanden zorgen voor meer demping. Dit betekent minder trillingen bij het zitten in de rolstoel én bij het lopen met de rollator.

De Rollz Flex is een rollator waarop u op de zitting kunt zitten om uw lichaam te laten rusten. De grote tas biedt voldoende ruimte voor uw spullen en boodschappen.

Vrouw die koffie drinkt met haar zoon na een wandeling in het winkelcentrum met een Rollz Flex rollator

De ultieme loopervaring

Rollz innovations in healthcare

Rollator rijlessen voor binnen

Heeft u net een rollator gekocht? Zorg dat u er veilig mee leert omgaan. Oefenen geeft zelfvertrouwen in het lopen met uw rollator.

Vrouw loopt met een Rollz Motion Performance rollator bij een zwembad

Bewegen als u een rollator nodig heeft

Mobiel blijven is van belang voor je welbevinden. 40% van de Nederlanders van 75 jaar en ouder geeft aan beperkingen in hun mobiliteit te ervaren. Dat is jammer, vindt VeiligheidNL.

Voor elk ziektebeeld een oplossing

Twee in één rollator en rolstoel

All terrain rollator met luchtbanden