Couple enjoying a day out as one of them uses a Rollz Motion rollator and wheelchair

Dementie, wat is dat precies?

Dementie is een verzamelnaam voor bijna 50 verschillende soorten ziektes waarbij de hersenen niet meer goed informatie kunnen verwerken. De meest voorkomende hiervan is de ziekte van Alzheimer (70% van de gevallen). Dementie zorgt er vaak voor dat de dementerende niet meer in staat is om zelfstandig te leven.

Eén van de dingen die dementie een stuk dragelijker kan maken, is in beweging blijven. Dit heeft een positief effect op de conditie, het functioneren en de stemming.

In beweging met dementie

Goed voor lichaam en brein

Bewegen is niet alleen goed voor het lichaam, maar ook voor de psychische gezondheid. Beweging zorgt voor een betere bloedsomloop. Dit betekent dat de bloedsomloop in de hersenen ook zal verbeteren, wat een positief effect heeft op de cognitie en het functioneren van de hersenen. Verder heeft regelmatig sporten en bewegen een stimulerend effect op het ademhalingssysteem en op de soepelheid en sterkte van de spieren.
Testsituatie parkinsonrollator

Positief effect van bewegen

Beweging als herstellingsmethode

Ook wordt er als gevolg van bewegen/sporten meer BDNF aangemaakt (Brain Derived Neurotrofic Factor). Dit stofje speelt een grote en belangrijke rol in de herstelprocessen in het brein. Dit geldt nadrukkelijk voor de herstelprocessen in de hippocampus. Daarom is het ook vanzelfsprekend dat BDNF bijdraagt in de vertraging van neurologische ziekten zoals dementie en alzheimer. Ook heeft het een positief effect op het concentratievermogen en het geheugen.
Maar hoe blijft men in beweging met dementie?

Stevig

Maximale support rollator

Helpt met stabiliteit en balans

Manoeuvreerbaar

Manoeuvreerbare rollators

Makkelijk te bewegen, zowel binnen als buiten

Comfortabel

Comfortabele rollator

Comfortabele stoel en leuningen om te rusten

Een rollator en rolstoel in één

Het beste hulpmiddel om in beweging te blijven

Mensen met dementie worden vaak onzeker over het lopen, er worden kleine stapjes gezet en evenwicht behouden lijkt lastiger. Naarmate de dementie vordert, kan bewegen moeilijker worden. Om zekerheid terug te geven, is een rollator een handig hulpmiddel. Het biedt ondersteuning en stabiliteit en geeft de gebruiker de mogelijkheid om meer zelfstandig te lopen.
Mocht men bij het bewegen sneller moe worden, is het aan te raden een rollator en rolstoel in één aan te schaffen. De Rollz Motion is hier geschikt voor, deze rollator is erg stevig en kan in een handomdraai veranderen in een comfortabele rolstoel.
De Rollz Motion Performance heeft dezelfde functionaliteiten, maar daarnaast ook luchtbanden voor extra comfort.
De Rollz Flex is een rollator met grote tas, zo kunnen er veel spullen mee worden gedragen. Ook is er onderweg op de zitting plaats te nemen.

Rollz Motion Performance is de luxe uitvoering van de Rollz rollators
Rollz innovations in healthcare

Rollator rijlessen voor binnen

Heeft u net een rollator gekocht? Zorg dat u er veilig mee leert omgaan. Oefenen geeft zelfvertrouwen in het lopen met uw rollator.

Parkinsonpatiënt die met een Parkinson-rollator loopt om freezing te overwinnen

Blijf bewegen, ook als u een rollator nodig heeft

Mobiel blijven is van belang voor je welbevinden. 40% van de Nederlanders van 75 jaar en ouder geeft aan beperkingen in hun mobiliteit te ervaren. Dat is jammer, vindt VeiligheidNL.

Voor elk ziektebeeld een oplossing

Rollz Motion Performance rollator met luchtbanden

All terrain rollator met luchtbanden