Leven met Multiple Sclerose

Voor iedereen is het ziektebeeld van MS anders en je weet dus nooit wat je kunt verwachten wanneer je de diagnose Multiple Sclerose krijgt. In het algemeen veroorzaakt MS loopproblemen en balans- en krachtverlies. Gelukkig kunnen veel van deze problemen verlicht worden door het gebruik van een rollator. Zo blijf je in beweging.

Blond meisje dat met een moderne rollator in het oude stadscentrum loopt

Rollators met diverse ondersteuningsmogelijkheden

Dragen bij aan een zelfstandig leven

MS uit zich op verschillende manieren en het effect kan per dag anders zijn. Hierdoor kan het zijn dat je de ene dag extra stabiliteit nodig hebt en een andere dag goed kunt lopen, maar een paar uur later behoefte hebt om te worden geduwd in een duwrolstoel. Onze diverse Rollz-rollators helpen bij verschillende loop-, kracht- en stabiliteitsproblemen. Zodat je in beweging blijft.

Ontdek welke rollators, die aan je behoeften voldoen, er zijn. Zodat je je dagelijkse activiteiten kunt blijven doen.

Ondersteuning voor elk symptoom

Stabiliteit

Maximale support rollator

Perfecte ondersteuning door de positie van de wielen en de verstelbare duwbeugels en hendels

Licht en compact

Lichtgewicht en compacte rollator

Makkelijk te duwen en te tillen, kan opgevouwen worden voor maximale compactheid

Wendbaar

Manoeuvreerbare rollators

Licht bestuurbaar en wendbaar tussen obstakels

Rollz Motion rollator gebruikt door een fysio in een revalidatieprogramma

Hoe helpt een rollator bij MS?

Een rollator biedt de nodige stabiliteit

Vermoeidheid bij MS kan snel en plotseling opkomen en gaat minder snel weer weg en gaat gepaard met andere problemen in je evenwicht en kracht.

Een rollator kan je ondersteunen in deze periodes door een steun- en rustpunt te zijn. Op een rollator kun je eventjes zitten om bij te komen, en verder lopen wanneer je weer op kracht bent. Zo blijf je mobiel en ga je gemakkelijk erop uit. Omdat je je veilig voelt om te bewegen.

Man loopt met een Rollz Flex rollator met grote boodschappentas

Actief blijven met MS

Bewegen blijft het belangrijkst

Het is belangrijk om voldoende te bewegen, want bewegen is goed voor het hele lichaam: van de spijsvertering tot het immuunsysteem. Wanneer je niet beweegt, leidt dat vaak tot nieuwe lichamelijke en zelfs geestelijke klachten. Onze rollators helpen je, elk op hun eigen manier, om actief te blijven.

De Rollz Motion is een rollator en rolstoel in één, zodat je altijd twee verschillende hulpmiddelen binnen handbereik hebt. Als je een stukje gaat wandelen met de rollator en moe wordt, kan je het in een handomdraai omtoveren tot een duwrolstoel en doorgaan met je reis.

Voor wandelingen op een wat ruwere ondergrond is de Rollz Motion Performance ontworpen. Ook deze rollator is om te bouwen tot rolstoel, maar biedt extra comfort door de luchtbanden, de ergonomisch gevormde handgrepen, armleuningen en zitting.

Wanneer je zoekt naar een stabiele rollator met een handige tas, een lichtgewicht frame en een instelbare duwbeugel is de Rollz Flex de perfecte match. In beweging komen en blijven is nog nooit zo makkelijk geweest.

Vrouw die koffie drinkt met haar zoon na een wandeling in het winkelcentrum met een Rollz Flex rollator

De ultieme loopervaring

Vrouw met multiple sclerose geniet van een dagje uit met een Rollz Motion rollator

Hulpmiddelen beperken ons niet, ze bevrijden ons

Zo’n twintig jaar heb ik MS en voor een té lange tijd was ik bang voor het vooruitzicht om in een rolstoel ‘te eindigen’. MS is een venijnige ziekte, maar ik heb geleerd dat loophulpmiddelen niet de vijand zijn die ik dacht dat ze zouden zijn.

Holidays in Mongolia with a Rollz Motion rollator and wheelchair in one

Op vakantie met rollator

De zomer komt eraan en de citytrips, vakanties en reizen zijn geboekt. De rollator gaat natuurlijk mee, maar op reis gaan met een loophulp heeft wel wat extra voorzorgsmaatregelen nodig. Niet alleen voor de rollatorgebruiker, maar voor het gehele reisgezelschap.

Voor elk ziektebeeld een oplossing

Lichtgewicht rollator met boodschappentas

Rollator en rolstoel in één