Couple enjoying a day out as one of them uses a Rollz Motion rollator and wheelchair

Een rollator kopen, wat komt daarbij kijken?

Een rollator kopen kan lastig zijn, want er zijn zeer veel opties. Maar zodra deze keuze gemaakt is, merk je snel de voordelen van je aankoop. Lopen maakt je sterker. Dagelijks blijven bewegen is erg belangrijk voor het verbeteren van je mobiliteit. Met een Rollz rollator loop je comfortabel en stijlvol overal naartoe. Zo geniet je van een zelfstandig en actief leven.

Blond meisje dat met een moderne rollator in het oude stadscentrum loopt

Loop langer en vaker dan je gewend bent met een stabiele rollator van Rollz

Niet alleen lichamelijk is het goed om meer te lopen en meer zelf te doen, ook mentaal kan het een enorme boost geven om heerlijk zelf te gaan winkelen of iedere dag een boswandeling te maken. Onze moderne rollators zijn niet alleen licht bestuurbaar en wendbaar, ze geven je ook de steun die je nodig hebt om een goede houding aan te nemen en rechtop te lopen. Zo houd je een wandeling, familiebijeenkomst of vakantie goed vol.

Onze rollators zijn ontworpen door bewegingswetenschappers, de beste van Nederland. Zij weten precies welke ondersteuning nodig is om stabiel te kunnen lopen. De rollators van Rollz hebben hun kwaliteit bewezen in de afgelopen tien jaar. De beste kwaliteit rollators van hoogwaardige materialen, zo gaan Rollz rollators jaren mee en blijven ze doen wat ze moeten doen. Ze bieden stabiliteit en bevorderen je mobiliteit. De rollators van Rollz zijn compact, compleet, stabiel, veilig en persoonlijk aanpasbaar. Dit maakt een Rollz rollator voor iedereen geschikt.

Rollator kopen? Online of in onze Showroom

Wil je een rollator kopen? Dan is het belangrijk dat de rollator aansluit op je behoeften, want een rollator kopen die niet bij je benodigdheden past kan nadelig zijn. Een rollator is voor veel mensen een onmisbaar hulpmiddel: het biedt stabiliteit en vergroot je mobiliteit. Thuis beweeg je je makkelijker door het huis en ook buiten kan het een ideaal hulpmiddel zijn. Een uitstapje naar een kennis, de supermarkt of het park is geen probleem meer.

Als je online zoekt naar een rollator die bij je past, zie je dat er veel verschillende modellen te koop zijn met specifieke doeleinden. We zullen een aantal factoren waar je op moet letten bij een rollator kopen op een rijtje zetten.

Als u graag de rollator uit wilt proberen en wilt testen, kunt u altijd binnenlopen bij onze showroom in Delft. Onze showroom is open van 09:00 tot 17:00, tussen Maandag en Vrijdag. Vind meer informatie via de link onderaan de pagina voor het precieze adres en verdere informatie.

Vrouw gebruikt een Rollz Flex stabiele rollator voor een dagje winkelen

Het gewicht

Lichtgewicht en compacte rollator

Het gewicht van de rollator is van groot belang, het komt namelijk voor dat je de tram of trein in wilt stappen of de rollator mee wilt nemen in de auto. Een lichtgewicht rollator weegt tussen de 5-8 kilo. Alle Rollz modellen zijn efficiënt samengesteld en gemaakt van aluminium en daardoor niet onnodig zwaar. De Rollz Flex is een ideale lichtgewicht rollator.

Binnen of buiten

rollator met luchtbanden

Alle modellen zijn geschikt voor gebruik binnen en buiten huis. Als je de rollator vaker buiten wilt gebruiken, denk dan aan de situaties waarin je de rollator precies wil gebruiken. Er zijn namelijk ook rollators met luchtbanden, zoals de Rollz Motion Performance. Hiermee kun je gemakkelijk op iedere ondergrond lopen door de extra schokdemping. Hobbelige wegen of een oneffen terrein is voor deze rollator geen probleem.

Service

Rollator voor senioren

Het is belangrijk dat de rollator wordt afgesteld op het lichaam en de wensen van de gebruiker. De rollator wordt bij Rollz altijd correct afgesteld door een Rollz consulent als de rollator afgehaald wordt bij onze locaties, zoals onze showroom. Ook garantie is een punt van aandacht bij het aanschaffen van een rollator. Bij Rollz krijg je 5 jaar garantie op je rollator.

Verschillende soorten rollators

Een vrouw die op een Rollz Flex rollator zit en haar hond aait

De rollators van Rollz

Vind de Rollz rollator die perfect past bij jouw behoeften

De rollators van Rollz bieden je de steun die je nodig hebt. Of je nou een beetje of veel ondersteuning nodig hebt, Rollz rollators zijn uniek maar toch allemaal comfortabel, veilig en flexibel.

De rollators van Rollz hebben een aantal voordelen. Allereerst biedt een Rollz rollator maximaal support. Rollz rollators zijn erg stabiel en ontworpen door bewegingswetenschappers voor het beste loopcomfort. Ook kan onderweg gebruik gemaakt worden van de zitting. Als je beschikt over een Rollz Motion, kan de rollator ook omgebouwd worden naar de rolstoel stand. Hierdoor kan je gerust langere afstanden lopen en zo zijn winkelbezoeken of boswandelingen geen probleem. Ten tweede wordt de Rollz rollator geheel naar jouw lichaam afgesteld wanneer deze opgehaald wordt bij onze locaties. Daarnaast kan je de rollator gratis binnen 14 dagen retourneren nadat je de rollator binnenshuis hebt getest. U kunt de Rollz rollator kopen via een online webwinkel, en via verschillende thuiszorgwinkels.

Persoonlijke online demo

Rollz biedt de beste loopervaring, de rollators zijn stabiel, veilig, bieden maximale ondersteuning, zijn licht bestuurbaar, wendbaar en zo samengesteld dat je in een prettige houding kunt lopen.

Twijfel je over welke rollator bij jouw situatie past? Er zijn verschillende modellen die passen bij verschillende gebruikers en levensstijlen. Onze Rollz adviseur kan in een persoonlijke online demo laten zien hoe de rollators werken en een advies geven over welke Rollz rollator aansluit op jouw behoeften.

Winkels om de Rollz rollators te kopen
Dame doet boodschappen bij de supermarkt met een Rollz Flex rollator

Uw nieuwe rollator uitproberen

Onze Rollz adviseur kan in een persoonlijke demo de rollators tonen en laten zien hoe ze werken. Ook kan hij een advies geven over welke rollator bij je past. Als je een nieuwe Rollz rollator in een van onze verkooppunten koopt, wordt de rollator op de juiste manier afgesteld op jouw lichaam. Wij hebben nu, omdat winkelen niet altijd een optie is, de mogelijkheid om een consulent mee te sturen met de bezorging. Deze zal een testrondje met je maken en de rollator demonstreren en afstellen.
Ook vinden wij het belangrijk bij een rollator kopen, dat je 14 dagen de rollator thuis kunt uitproberen en als het niet naar wens is, heb je de mogelijkheid om de Rollz rollator kosteloos terug te sturen. Als je besluit de Rollz te houden, willen wij dat je optimaal kunt genieten van de rollator. Daarom bieden wij 5 jaar garantie.

Multifunctioneel voor binnen en buiten

De rollators van Rollz zijn te gebruiken voor lange wandelingen buiten, maar ook voor binnen. Rollz rollators zijn namelijk wendbaar, licht bestuurbaar en flexibel voor binnen en stevig en stabiel voor buiten. Onze ontwerpers hebben ervoor gezorgd dat de rollators ideaal zijn voor het dagelijks leven. Een wandeling buiten, boodschappen doen en door het huis lopen zijn namelijk dingen die voor iedereen mogelijk moeten zijn. Met Rollz wordt dit allemaal een stuk makkelijker en hoef je je geen zorgen te maken om de afstand die je van plan bent te lopen.

Lopen is goed voor ieder lichaam, het is niet alleen voor het lichaam, maar ook voor de geest belangrijk om te blijven wandelen. Houd je spierconditie op peil met Rollz en verklein de kans op vallen. De stabiele rollator van Rollz maakt het lopen veiliger. Over elk detail is nagedacht, zo kan je veilig en stijlvol blijven wandelen. Ook hebben wij een serie lessen ontwikkeld die je kunnen helpen de rollator te gebruiken, hierin geven we ook tips. Bekijk deze serie en je bent klaar om lange afstanden te wandelen met jouw Rollz.

Net zoals de meeste rollators, zijn onze rollators bruikbaar zowel binnen als buiten. De Rollz Motion Performance is uitgerust met extra functies voor als je met meer comfort zou willen bij buitengebruik, of gebruik wilt maken van de rollator op ruwer terrein. Dit model beschikt onder andere over luchtbanden voor betere schokdemping en zachtere armleuningen voor extra comfort.

Elk model is inklapbaar tot een compact pakket. Hierdoor zijn onze rollators makkelijk te tillen en in een bus, de achterbak van een auto of in het ruim van een vliegtuig. Ingeklapt passen alle rollators gemakkelijk of in de gang van je huis, of in een kamer. De voetsteunen en extra accessoires kunnen opgeborgen worden achter de rugsteun van de rollator.

De Rollz Motion reeks is specifiek ontworpen om een rollator en rolstoel in één te zijn. Het wisselen tussen de rollator en rolstoelfunctie kan op elk moment gedaan worden, zonder extra gereedschap. Op deze manier kun je zelf kiezen wanneer je wilt lopen, of wilt zitten om weer op kracht te komen.

Elke rollator is ontworpen om een specifiek ziektebeeld of probleem te beantwoorden. De Rollz Flex is ontworpen met een licht frame, ruime boodschappentas en een stijlvol design. Deze rollator is perfect wanneer je nog niet het gevoel hebt om aan een rollator toe te zijn, maar wel de ondersteuning van een rollator kunt gebruiken.

De Rollz Motion en Rollz Motion Performance zijn ontworpen zodat je altijd een rollator en een rolstoel in één hebt, en niet twee verschillende producten mee hoeft te nemen. Van rollator naar rolstoel en terug transformeren is eenvoudig, en kan gedaan worden op elk moment. Verder is hij comfortabel, stabiel en makkelijk te bewegen.

De Rollz Motion Rhythm is bedoeld voor mensen met een neurologische aandoening, zoals Parkinson. Verschillende stimuli zoals een laser, geluid en vibraties in de handgrepen helpen met lopen en het behouden van het loopritme.

Elke rollator is ontworpen met een specifiek doeleind, dus dat ligt er totaal aan waar je zelf naar zoekt. De beste rollator voor beginners, mensen die baat hebben bij lichte ondersteuning, tot mensen die een volwaardige rollator die er niet als een rollator uitziet willen, is de Rollz Flex. Als je rollator aan meer eisen moet voldoen, is elk model van de Rollz Motion lijn een perfecte optie. Wij raden aan om te kijken waar jouw behoeftes en wensen liggen, en dan te vergelijken tussen onze mogelijkheden welke rollator het beste bij je past.

Elk model heeft veel verschillende uitbreidingen die aangeschaft kunnen worden bij de rollator. Voorbeelden van de accessoires die wij leveren zijn bijvoorbeeld een wandelstokhouder, onze 3-in-1 houder voor de Rollz Motion en een reishoes. Voor onze hele reeks aan accessoires kun je kijken op onze website bij de accessoires.

Elk Rollz Motion model kan uitgebreid worden met luchtbanden, maar de Rollz Motion Performance wordt standaard geleverd met de luchtbanden op de rollator. Deze banden zijn perfect voor gebruik buiten het huis op oneffen of hobbelig terrein. Onze andere modellen worden altijd geleverd met speciale schuimgevulde banden die helpen met het absorberen van trillingen.

Stel dat je zoekt naar een specifieke rollator combinatie die je niet kan vinden op onze website, kunt u altijd een mail sturen via ons contactformulier. Wij kunnen altijd kijken of wij u met uw specifieke productvraag verder kunnen helpen.

Op onze site zijn verschillende reviews, blogs en video’s te vinden van gebruikers van onze rollators. Verder kunnen gebruikers reviews achterlaten via Trustpilot, waar wij tot nu toe meer dan 340 reviews hebben, met een gemiddelde rating van 4.6 uit 5.