Leven na een CVA
Na een CVA, ook wel een beroerte genoemd, ziet het leven er vaak heel anders uit. Plotseling niet meer kunnen lopen of praten, wat een acuut verschijnsel is, heeft een behoorlijke impact op de levenskwaliteit. Om de kans op een tweede CVA te verkleinen, is beweging belangrijk. Ter ondersteuning van de revalidatie en het bewegen in het dagelijks leven, is een rollator een uitkomst.
Revalidatie na een CVA
Blijf in beweging
De schade die een CVA aanricht, door het beschadigen van hersenweefsel, is vaak ernstig en permanent. Het is daarom ook niet gek dat de gemiddelde revalidatieperiode van een CVA-patiënt een half jaar is. Tijdens deze periode wordt onder andere gefocust op zitten, staan en lopen. Ter ondersteuning van deze oefeningen én om stabiliteit te geven, is een rollator een handig loophulpmiddel. Door de ondersteuning van een rollator wordt de kans op een val verminderd, waardoor men minder angstig de oefeningen uitvoert of een wandeling maakt.
Na de revalidatieperiode kan het zijn dat een rollator nodig is om binnen- of buitenshuis te lopen. Dit om de gebruiker ondersteuning, zekerheid, of een plaats om onderweg te kunnen zitten, te bieden. Ontdek welke rollators beschikbaar zijn die aan uw behoeften voldoen, zodat u uw dagelijkse activiteiten kunt blijven uitvoeren.
Alles om in beweging te komen
Manoeuvreerbaar
Makkelijk te bewegen en een kleine draaicirkel
Stabiel
Bied optimale balans en stabiliteit
Overal te gebruiken
Elk model is ontworpen voor binnen- en buitenshuis gebruik
Bewegen na een CVA
Fysieke en mentale voordelen
Om de kans op een tweede CVA te verkleinen, maar ook om fysiek en mentaal op de been te blijven, zorgt beweging voor een grote bijdrage. Bewegen of sporten zorgt voor soepele en sterke spieren, een beter ademhalingssysteem en bloedsomloop, maar het heeft ook een positief effect op de bloeddruk en het suiker- en cholesterolgehalte. Naast dat dit de kans op een tweede CVA verkleint, zorgt dit ook voor een langere levensduur en een betere levenskwaliteit. Allemaal voordelen om in beweging te blijven! Regelmatige beweging met een matige intensiteit, zoals wandelen, verbetert de conditie al enorm.
Een rollator als hulpmiddel
Zowel voor als na CVA
Ter ondersteuning tijdens de fysiotherapie oefeningen, of tijdens de dagelijkse wandeling is een rollator een handig hulpmiddel. Maar lopen met een rollator verkleint ook de kans op een val. Wanneer er duizeligheid optreedt of een verstoring van de balans, kan er direct op de rollator gesteund worden. De rollator draagt dus bij aan een stabiele loopgang en daarbij ook aan minder vallen. Het geeft de persoon meer zelfvertrouwen.
De Rollz Flex is een rollator met grote tas, waar veel spullen in kunnen. Ook is er onderweg op de zitting plaats te nemen.
Mocht men tijdens een wandeling sneller moe raken, is het aan te raden een rollator en rolstoel in één aan te schaffen. De Rollz Motion is hier geschikt voor, deze rollator is erg stevig en kan in een handomdraai veranderen in een comfortabele rolstoel.
De Rollz Motion Performance heeft dezelfde functionaliteiten, maar daarnaast ook luchtbanden voor extra comfort.
De ultieme loopervaring
Buiten lopen met een rollator
Wanneer u voor het eerst met een rollator gaat lopen, kunt u iemand vragen om mee te gaan. Dit is de eerste Rollator rijles voor buiten uit een serie van vier. We adviseren om rustig te beginnen en op een egale ondergrond te starten met oefenen.