Man driving a Rollz Motion Electric wheelchair in a parc

Vergoeding van een Rollz Motion Electric via WMO van uw gemeente aanvragen

U heeft interesse in de Rollz Motion Electric en vraagt zich af of deze in aanmerking komt voor een vergoeding via de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) van uw gemeente. In de meeste gevallen is er een vergoeding voor, of de Rollz Motion Electric wordt vergoed door de gemeente, elke gemeente heeft hier zijn eigen regelingen voor. Een standaard grote elektrische rolstoel zit standaard in de WMO van de gemeente. Wilt u een Rollz Motion Electric, dan dient u hier een PGB (Persoons gebonden budget) voor aan te vragen.

De aanvraag procedure van de gemeente kost alleen wat tijd, het proces is niet zo ingewikkeld. Het tijdsbestek van aanvraag tot goedkeuring is ongeveer 6-8 weken, en wordt voorgelegd aan de WMO consulent van uw gemeente.

De Rollz Motion Electric is ontwikkeld voor mensen die een actieve levensstijl willen behouden, en per moment kunnen beslissen of je de Rollz Motion Electric als rollator gebruikt, hem als transport rolstoel met duwondersteuning gebruikt, en/of bestuurt als elektrische rolstoel.

Hoe gaat een PGB aanvraag voor een Rollz Motion Electric bij de WMO van uw gemeente in zijn werk?

Wanneer u voor een Rollz Motion Electric een aanvraag in wil dienen meldt u zich bij het WMO loket van uwe gemeente om een afspraak in te plannen. Tijdens deze afspraak komt de consulent bij u thuis om de wensen en eisen te bespreken. Tijdens dit gesprek is het makkelijk om voorbereid te zijn op de vraag waarom het specifiek de Rollz Motion Electric moet zijn, en waarom u juist dit hulpmiddel nodig heeft. Zorg dat u een goede voorbereiding heeft, zodat de aanvraag snel en efficient in behandeling genomen kan worden.

Rollz helpt u graag verder, daarom kunt u ons onderstaande formulier downloaden. Met dit bestand kunt u uw ondersteuningsvraag in het meldingsformulier verduidelijken. Voor meer informatie kunt u altijd een mail sturen naar sales@rollz.com. 

Begeleiding bij meldingsformulier