Hippe rollator in krantenartikelen

Hippe rollator met modern design blijft altijd mooi

Wij noemen onszelf geen hip rollatormerk, want we denken dat ‘hip’ staat voor snel wisselende modes. Onze design rollator wordt tien jaar na het eerste ontwerp nog steeds herkend als innovatief.

Rollators waren jarenlang alleen functioneel, niet mooi. Tien jaar geleden hadden rollators nog de geur van grijs, suf, gehandicapt, zielig en oud. Dat imago is de afgelopen jaren veranderd, iets wat wij mede als onze verdienste zien.

Dankzij Dutch design van de Haagse ontwerper Martijn Schaaper is de rollator opnieuw uitgevonden. Rollz International heeft een premium rollatormerk gecreëerd voor het hogere segment in de rollatormarkt, want daaraan bestaat behoefte. Met de Rollz Motion design rollator heeft Rollz International de rollator uit het verdomhoekje gehaald.

Vanaf de oprichting in 2010 zijn de Rollz rollators herkend als modern design dat de rollatorwereld verandert. Het merk Rollz richt zich op mensen die van mooie spullen houden en design lifestyleproducten van kwaliteit waarderen. Aan de verzamelde pers vertelde Arjan Muis, directeur van Rollz, het zo:  “wij richten ons op een nieuwe generatie ouderen die heel anders in het leven staat, mensen die een mooie auto hebben of een iPhone. Die generatie weigert achter een lelijk ding te gaan lopen, terwijl ze er wel baat bij zouden hebben.”

Al snel wisten overigens ook jongere gebruikersgroepen de Rollz Motion en Rollz Flex te waarderen. De komende jaren blijft Rollz innoveren en nieuwe gebruikers aanspreken. Vanaf het begin zien we de wereld als ons werkterrein, Rollz rollators zijn inmiddels in twintig landen te koop. De functionele design insteek is gebleven, onze groep fans flink uitgebreid

Een fel kleurtje is hip

Dan het woord hippe rollator. “Een standaard rollator met een fel kleurtje is hip. Onze rollator is niet hip, maar modern vormgegeven – dat is heel wat anders!” Zo zei Arjan Muis het in een interview met het AD op 17 juni 2011.

Terugbladerend door ons kniparchief, blijkt dat we wel vaak zijn omschreven als ‘hippe rollator’, dus vooruit:

  • “Hippe rollator op de markt”, kopt Techbusiness in 2011;
  • “Weg met die suffe saaie rollator, we gaan voor Rock and Roll” noteert VSN Contact;
  • De Volkskrant beschrijft de Rollz Motion in “Vet hip met je rock-‘n-roll rollator” (november 2011) als “een kek wagentje waarachter de senior van de 21e eeuw zich nog steeds hip kan voelen.”
‘Vet hippe rollator’ in 2011

Even grasduinen in wat (ook al) hip was in 2011? Bekijk hier een paar krantenknipsels, ze zijn aanklikbaar.

Hippe rollator op de markt, interview in Techbusiness 30 maart 2011Zelfs de rollator heeft nu een Dutch Design, De Pers 2011