Image showing the Rollz and Neo Walk collaboration

Rollz en Neo Walk verenigen zich tegen stigma

Het Nederlandse bedrijf Rollz, bekend om zijn innovatieve, duurzame en moderne rollators, en de toonaangevende Britse producent van modieuze wandelstokken Neo Walk, zijn verheugd een strategische samenwerking aan te kondigen.

Met deze samenwerking gaan Rollz en Neo Walk samen de strijd aan met het stigma op mobiliteitshulpmiddelen, beide partijen erkennen het belang van deze stap om ervoor te zorgen dat hulpmiddelen naast veilig, ook modieus en stijlvol mogen zijn.

Rollz heeft een goede reputatie met zijn geavanceerde rollators, die design en modulaire functionaliteit perfect balanceren om mensen met een mobiliteitsvraagstuk te activeren en te motiveren het maximale uit hun mobiliteit te halen. De rollators bieden een gepatenteerde combinatie van een rollator en een rolstoel in één product, waardoor gebruikers moeiteloos kunnen wisselen tussen rollator en (elektrische) transportrolstoel.

Aan de andere kant heeft Neo Walk een sterk merk neergezet door modieuze wandelstokken te ontwerpen die niet alleen betrouwbare ondersteuning bieden, maar ook een statement maken door er prachtige designs van te maken. De wandelstokken hebben een elegant ontwerp, en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, waardoor mensen toch eerder hun wandelstok pakken, omdat deze gezien mag worden.

De samenwerking tussen Rollz en Neo Walk is tot stand gekomen doordat wij veel gebruikers zagen die de combinatie zochten van een elegante en innovatieve rollator met een veilige design wandelstok. Met deze samenwerking maken we een statement voor mensen die weten dat een hulpmiddel nodig is, maar nog niet zover zijn om de stap naar een hulpmiddel te nemen.

“Wij vinden dat iedereen toegang moet hebben tot producten die niet alleen in hun functionele behoeften voorzien, maar hen ook in staat stellen om onderdeel te worden in het dagelijkse leven,” zegt Oana Popoiu, woordvoerder van Rollz. “Deze samenwerking is onderdeel van de strategie om de onafhankelijkheid van mensen te maximaliseren, door mensen vertrouwen te geven in de producten, en ze adopteren in het dagelijkse leven met hun eigen identiteit. We zijn enorm verheugd om onze expertise op Rollator gebied verder uit te kunnen breiden met de producten van Neo Walk, hiermee gaan we een nieuw tijdperk in met het aanbod van een nog breder productscala”.

Lyndsay Watterson van Neo Walk voegt hieraan toe: “Er vindt een inclusierevolutie plaats. Het is wereldwijd, het gaat misschien langzaam, maar het wordt steeds meer zichtbaar over de hele wereld. Onze doelgroep groeit, en mobiliteitsproducten mogen “sexy” zijn, met dit statement geven wij de gebruiker de mogelijkheid de producten naast functioneel ook mooi te laten zijn. Leven met een handicap geeft al zoveel uitdagingen en  barrières, met de Neo Walk zorgen we er in ieder geval voor dat men het gevoel voor mode en een eigen identiteit niet hoeft te verliezen. Het voelt misschien als een stap terugzetten, maar in de werkelijkheid is het een stap vooruit een mobiliteitshulpmiddel te gebruiken. Het voelt misschien als een gevecht, maar de resultaten zijn het meer dan waard. Laten we ons gevoel voor mode en plezier weer aanspreken, kies ervoor om gezien te worden, laat de wereld jouw mobiliteitshulpmiddelen zien schitteren. Je zult versteld staan van de mooie gesprekken die daardoor op gang komen.”

De samenwerking tussen Rollz en Neo Walk heeft een enorm potentieel om de mobiliteitshulpmiddelenindustrie te doen veranderen door modern design, functionaliteit en modieuze esthetiek te combineren. Door gezamenlijke marketinginspanningen zullen de twee bedrijven samenwerken om een breder scala aan stijlvolle en veelzijdige mobiliteitshulpmiddelen te creëren, die tegemoet komen aan de veranderende behoeften en wensen van individuen wereldwijd.

De eerste collectie Rollz x Neo Walk wandelstokken is te vinden op onze webshop.