Rollz is Britse dochteronderneming gestart

Rollz International is een Britse dochteronderneming gestart in het Verenigd Koninkrijk: Rollz Mobility UK ltd fungeert vanaf begin 2020 als onze exclusieve Britse distributeur. Naast alle Rollz rollators vertegenwoordigt Rollz Mobility UK eveneens het volledige mobiliteitsassortiment van het Duitse bedrijf Saljol Gmbh.

“Dit is een belangrijke stap voor Rollz International als onderdeel van de wereldwijde groei van ons bedrijf. Naast het promoten van het reeds gevestigde Rollz merk en productportfolio, vertegenwoordigt het bedrijf ook producten uit het Saljol GmbH-assortiment in het Verenigd Koninkrijk. Retailers en zorgverleners zullen een cruciale rol spelen in het succes van deze dochteronderneming, aangezien we Rollz Mobility UK in Groot-Brittannië neerzetten als een toonaangevende producent en leverancier van mobiliteitsproducten om onafhankelijk thuis te kunnen blijven wonen”, aldus Arjan Muis, CEO van Rollz International.

Rollz ontmoet Saljol in vier landen

De twee hoogwaardige mobiliteitsmerken Rollz en Saljol gaan naast samenwerking in Groot-Brittannië ook een samenwerkingsverband aan in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Het assortiment van Saljol wordt in Nederland gedistribueerd door Rollz International, de Rollz-producten worden in Duitsland en Oostenrijk gedistribueerd door Saljol Gmbh.

Een perfecte match

De innovatieve producten van Rollz en Saljol passen heel goed bij elkaar. Rollz design rollators ondersteunen mensen met beperkte mobiliteit die actief willen blijven en een onafhankelijk leven leiden in stijl. In Groot-Brittannië is de Rollz Motion, de rollator en rolstoel in één, al een goede bekende.

Het Duitse bedrijf Saljol ontwikkelt premium hulpmiddelen die een zelfstandig leven mogelijk maken, ook als iemand moeilijker loopt. De ontwerpen van Saljol zijn erop gericht om vallen te voorkomen. Het merk combineert levensvreugde met meer veiligheid op oudere leeftijd, de merknaam staat voor ‘Spaβ Am Leben, Joy Of Life’.

Wederzijds aanvullende productrange

De volgende opvallende nieuwe producten worden dit jaar in het VK geïntroduceerd door Rollz Mobility UK. De Rollz rollators zijn vanaf 2020 ook verkrijgbaar in Duitsland en Oostenrijk via Saljol Gmbh. De Saljol mobiliteitsproducten zijn in Nederland te bestellen bij Rollz International.

Rollz Motion Performance
Voortbouwend op het succes van de Rollz Motion2, is de Rollz Motion Performance de all-terrein versie van de rollator en rolstoel in één. Deze uitvoering met luchtbanden stelt gebruikers in staat om te komen op plekken waar ze eerder niet durfden te lopen. Ook al voert de route over keitjes of hobbelig wegdek, de nieuw geïntroduceerde luchtbanden vangen de schokken op en zorgen voor een comfortabele rit.

Rollz Motion Rhythm
De Rollz Motion Rhythm is een innovatieve rollator met slimme technologie voor mensen met Parkinson of vergelijkbare neurologische aandoeningen. Deze rollator stimuleert het inzetten van een ritmische loopbeweging met drie ritmische stimulansen: een laserlijn op de vloer, een tikkend metronoomgeluid en een trilling in de handvatten.

Het wandeltempo kan naar behoefte worden aangepast in de rollatormodule én in de bijbehorende Rollz Rhythm-app, waarmee ook extra variabelen kunnen worden ingesteld.

Saljol Carbon rollator
Deze veilige rollator weegt slechts 5,8 kg (5,0 kg zonder tas) en kan toch iemand van 150 kg ondersteunen. De Saljol Carbon Rollator is ontworpen om zo licht en robuust mogelijk te zijn. Het is de eerste rollator met een geïntegreerde sleeprem, zodat deze niet wegrolt bij het afrijden van een helling.

Saljol Page Binnenrollator
De Saljol Page Binnenrollator voorkomt valpartijen binnenshuis doordat gebruikers zich er  zelfstandig en veilig mee kunnen verplaatsen. Deze uiterst stabiele rollator is multifunctioneel inzetbaar als rijdend dienblad, toiletbeugel of mobiele leuning, ook in de kleinste ruimten. De Page mag ook gebruikt worden als trippelstoel, om al zittend zelf door huis te rijden.

Saljol Spa Douchekruk
Deze stabiele, roterende douchekruk maakt zelfstandig douchen mogelijk. De Saljol Spa douchekruk draait volledig om zijn as zonder weg te glijden. Is toch hulp nodig, dan houdt de helper de voeten droog terwijl de gebruiker veilig zittend draait onder de douche.

Voor meer informatie over het volledige productassortiment van Saljol en Rollz International, om een afspraak te boeken met onze accountmanager of potentiële verkoopkansen te bespreken, bel 020-362 2010 of mail info@rollz.com.