Rollz introduceert parkinson-rollator op de Rehacare

Dit najaar introduceert Rollz International een innovatieve parkinson-rollator op de Rehacare, de internationale zorgvakbeurs in Düsseldorf.

De Rollz Motion Rhythm is een bijzonder stabiele rollator met drie ritmische cues. Deze is ontwikkeld voor mensen met een verstoord looppatroon, zoals parkinson.

Bij een moment van freezing ondersteunen drie verschillende signalen de gebruiker om een ritmische loopbeweging te starten. De drie cues bestaan uit een laserlijn op de grond, een tikkende metronoom en een trilling in de handvaten. Deze ritmische cues worden ingesteld via een module aan de Rollz Motion rollator. Hier is ook het looptempo te versnellen of te vertragen.

Met Rollz Rhythm app

Bij de rollator hoort een app. Via de smartphone zijn op de Rollz Rhythm app nadere details in te stellen, zoals de tril- en geluidsintensiteit, de toonhoogte, de patroonlengte en de samenstelling van het patroon.

Rollz-directeur Arjan Muis: “De Rollz Motion heeft zich al bewezen bij parkinsonpatiënten. Zij zijn blij dat deze hun mobiliteit vergroot. Met deze ritmische toevoeging is de Rollz Motion Rhythm de ideale rollator voor mensen in een wat verder gevorderd stadium van parkinson. Deze helpt bij het starten van een ritmische loopbeweging. Drie verschillende cues in één rollator in combinatie met een app, dat noemen wij nu vernieuwend. Deze internationale vakbeurs is hét platform om deze innovatie aan de wereld te laten zien.”

Met het optionele rolstoelpakket is de rollator onderweg te transformeren in een duwrolstoel. Een andere accessoire zijn de nieuwe sleepremmen die een instelbare, continue weerstand geven. Ook is een uitvoering met twee extra laserlichten mogelijk. Deze helpen bij het inzetten van een bocht naar links of naar rechts.

Meer weten? Bekijk de Rollz Motion Rhythm-pagina.

Off-road rollator

Een andere productintroductie betreft de off-road uitvoering van de rollator en rolstoel in één: de Rollz Motion Performance in de kleur jungle green. De goed verende luchtbanden rijden comfortabel, zelfs over ruwer terrein of hobbelig wegdek. Ook beschikt deze all-terrain rollator en rolstoel ineen over ergonomische handgrepen, zachtere armsteunen en een ander gevormd stevig zitkussen.

Zwart frame voor de Rollz Flex

Ook te zien op de Rehacare is de nieuwe matzwart gecoate uitvoering van de Rollz Flex design-rollator met grote tas. Met het zwarte frame een echte eyecatcher!

Rollz Flex matt black, denim grey and bright purble bag, 3x

Alle productinnovaties worden op de Rehacare geïntroduceerd in de Rollz-stand. U vindt ons van 18-21 september in Düsseldorf in Hal 6, stand C38.