Rollz Flex rollator in regular and small sizes

Wat is hij leuk, deze kleine Rollz Flex

De Rollz Flex is vanaf 25 juni 2018 ook in een kleinere versie verkrijgbaar: de Rollz Flex Small. Het ontwerp van deze kleinere design rollator is aangepast voor mensen met een lichaamslengte van 1,40-1,60 m.

Net als de standaard versie is de Rollz Flex Small wendbaar en stabiel, licht en compact.

Het frame is kleiner en heeft andere verhoudingen dan dat van de standaard Rollz Flex. De duwbeugel van de kleinere rollatorversie is verstelbaar in vijf hoogteposities in plaats van in negen. Alles bij elkaar is de laagste stand zo’n tien centimeter lager.

De tas is aangepast op de kleinere maat van het frame, er past veertien liter in. De small heeft klassieke remmen en is verkrijgbaar in bright purple en denim grey.
Door de toevoeging van de small versie biedt Rollz een breed pakket design rollators voor zowel kortere als langere mensen met een lengte van 1,40 m tot 1,95 m.

Ontwerp aangepast

Ons ontwerpteam heeft de rollator compleet opnieuw ontworpen voor mensen die kleiner van stuk zijn. Ontwerper Martijn Schaaper: ‘Het frame is optimaal aangepast aan hun ergonomische maten; de duwbeugel is ingekort in hoogte, maar ook in diepte. De wielbasis is gelijk gebleven. Zo blijft hij prettig wendbaar met een kleine draaicirkel.

De zitting is zo’n tien centimeter lager dan bij de standaard Rollz Flex, passend bij de gemiddelde lengte van het onderbeen van mensen tussen de 1,40 en 1,60 m. Hierbij is uitgegaan van een actieve zithouding waarbij je niet helemaal achterover leunt. Dan zet je de benen in een ruime hoek in plaats van in een rechte hoek. Dan kun je namelijk veel makkelijker weer opstaan om verder te lopen.’

Al een hit in Japan

Ook onze Japanse distributeur is blij met de kleinere uitvoering. In Japan ligt de lichaamslengte over het algemeen zo’n veertien tot vijftien centimeter lager dan in Nederland. Daardoor is de gewone Rollz Flex voor veel Japanse klanten te hoog. Op de site van onze Japanse dealer staat hij als volgt geïntroduceerd:

De eerste zin おしゃれなデザインでお出かけしたくなる気持ちを後押し betekent: ‘Geeft je het gevoel dat je uit wilt gaan met een modieus ontwerp’. De getoonde versie met cognackleurig zitje bij de bright purple is alleen verkrijgbaar in Japan – de kleurcombinatie doet denken aan die van bloeiende kersenbomen.

Ook een small uitvoering van de Rollz Motion²

Van de Rollz Motion² is al langer een kleiner model verkrijgbaar. Hiervan is het frame vijf centimeter lager, waardoor deze rollator en rolstoel ineen geschikt is voor gebruikers van ca 1,50-1,85 m. Deze is verkrijgbaar in Island Blue en Matt Black.

 


Lees meer blogs: