4 tips om kinderen met mobiliteitsproblemen te helpen

4 tips om kinderen met mobiliteitsproblemen te helpen

Meer dan 240 miljoen kinderen over de hele wereld hebben een handicap die hen verhindert ten volle van hun leven te genieten. Dat is één op de 10 kinderen die niet de levensvaardigheden konden leren die ze nodig hebben voor het dagelijkse leven. Hoewel we begrijpen dat hun families hen alleen maar willen helpen en ondersteunen, is het ook iets goeds om hen aan te moedigen onafhankelijker te worden.

Kinderen met een handicap verdienen gelijke kansen. Zij verdienen het om betrokken te worden bij activiteiten waar ieder kind aan deelneemt. In dit artikel hopen we manieren aan te reiken om de zelfstandigheid van kinderen met mobiliteitsproblemen te bevorderen.

Vergemakkelijk hun aankleedroutine

Kleren zijn een belangrijk onderdeel van zelfidentiteit en zelfexpressie. Voor kinderen kan kleding een grote rol spelen bij het vergroten van hun gevoel van eigenwaarde en hen sterker laten voelen. In onze vorige blogpost over cadeaus voor mensen met een beperking, hebben we het gehad over kleding en hoe er bepaalde artikelen zijn ontworpen voor mensen met mobiliteitsproblemen. Zo zijn er kledingstukken met aangepaste lengtes die speciaal zijn aangepast aan rolstoelgebruikers. Hiermee kunnen uw kinderen zich gemakkelijker aankleden. Laat ze hun kleren kiezen en richt hun kamer zo in dat ze er gemakkelijk bij kunnen en zich gemakkelijk kunnen aankleden.

Gebruik ergonomische meubels

Ergonomie draagt er in grote mate toe bij dat mensen zich comfortabel en veilig voelen. Kinderen met mobiliteitsproblemen zullen merken dat ergonomisch meubilair hun overgang naar een zelfstandiger leven kan ondersteunen. Speciaal ontworpen bedden of stoelen kunnen helpen hun lichaamskracht te ontwikkelen en hun spieren op een gezonde manier te strekken. Bovendien is ergonomisch meubilair een noodzaak die de lichaamspijnen kan verlichten die kinderen met mobiliteitsproblemen kunnen ervaren. Andere producten, zoals binnenrollators of douchestoelen, kunnen valpartijen thuis voorkomen.

Beweging aanmoedigen

Om spieren en spierkracht op te bouwen, moeten kinderen worden aangemoedigd om te bewegen en te staan – zelfs als ze daarbij moeten worden ondersteund. Regelmatig wandelen kan helpen hun spierconditie te behouden en te verbeteren en de risico’s op verdere complicaties te verminderen. U kunt hen hierbij fysiek ondersteunen of een stabiele rollator aanschaffen om hun mobiliteit te oefenen. Neem de Rollz Flex rollators, dit soort hulpmiddelen draagt hun spullen en ondersteunt bij het bewegen. Er zijn zelfs rollatorvarianten met stoelen – de Rollz Motion – zodat uw kind kan rusten wanneer dat nodig is. U kunt ook het rollen of kruipen aanmoedigen wanneer staan niet mogelijk is. In het algemeen is elke veilige beweging goed, maar zorg ervoor dat u uw plan bespreekt met een specialist.

Leer hen eenvoudige taken

Elk kind moet bepaalde levensvaardigheden leren. Weten dat ze taken kunnen uitvoeren, zelfs met hun mobiliteitsproblemen, kan hen een gevoel van voldoening en onafhankelijkheid geven. U kunt hen leren hoe ze zichzelf kunnen wassen en speciale apparatuur kunnen gebruiken om deze taak comfortabel uit te voeren, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over hun veiligheid. Er zijn ook hulpmiddelen die u kunt gebruiken als u wilt dat zij zelf leren eten. Bestek is nu aangepast met betere ondersteuning, zodat het gemakkelijk kan worden gebruikt door kinderen met mobiliteitsproblemen.

Blog door Mildred Angelica


Lees meer blogs: