Man die een Rollz Motion rollator gebruikt voor zijn handicap op het werk

Arbeidsongeschiktheid op de werkvloer

Een diagnose van Multiple Sclerose krijgen is allesbehalve gemakkelijk. Het verandert het leven en brengt uitdagingen met zich mee op zoveel vlakken – mentaal, emotioneel en professioneel. Je wilt je oude leven niet opgeven, maar je vraagt je af hoe je er vanaf nu mee om moet gaan.

Als het gaat om arbeidsongeschiktheid, draait er veel angst, onzekerheid en stigma rond het onderwerp.

Het verhaal van Jorge Mora, een succesvolle fondsbeheerder uit Halifax, Canada, getuigt van veerkracht en optimisme. In de volgende alinea’s lees je hoe Jorge van arbeidsongeschiktheid een kracht wist te maken.

Symptomen van arbeidsongeschiktheid kunnen snel opstapelen en uiteindelijk tot een diagnose leiden. Een arbeidsbeperking hoeft echter niet te betekenen dat je je professionele leven moet opgeven. Het betekent alleen dat je je moet aanpassen aan een nieuwe realiteit.

“Mijn benen werden steeds slechter en ik viel een paar keer. Op een dag was ik alleen op kantoor en merkte ik dat ik niet meer kon lopen; ik moest me vasthouden aan de muren of alles wat ik kon vastpakken om mijn auto te bereiken. Deze vreemde symptomen gingen een paar jaar door, en op een gegeven moment kon ik helemaal niet meer lopen. Ik belandde in het ziekenhuis en toen kreeg ik mijn diagnose: Multiple Sclerose. Frustratie, wanhoop en depressie volgden.”

Jorge was sterk betrokken bij zijn werk en het ontvangen van een MS-diagnose bracht hem aan het denken over zijn arbeidsongeschiktheid. Hoe zou het zijn bijdrage op het werk beïnvloeden? Hoe zouden zijn collega’s zijn arbeidsbeperking zien? Er was één ding waar Jorge zeker van was: hij zou niet stoppen met werken.

“Ik wist niet wat ik kon verwachten, maar ik besefte dat ik dringend een loopkruk nodig had. Dus maakte ik de eerste fout door online een willekeurige rollator te kopen – het bleek extreem oncomfortabel, totaal ongeschikt voor mijn lichaam, en erg duur! Ik vond het helemaal niks! Dus ging ik verder kijken bij de rollatorwinkel in mijn stad, maar ik kon mijn rollator niet vinden. Ik wilde iets wat was aangepast aan mijn lichaam, comfortabel was om te gebruiken, en er goed uitzag.”

Het stigma rond het gebruik van een rollator is een veelvoorkomende reden waarom mensen met mobiliteitsproblemen hun eerste aankoop uitstellen en willen vermijden om met een rollator gezien te worden. Naast stabiliteit en veiligheid weegt de esthetiek van het product zwaar in de beslissing tot aankoop. Uiteindelijk komt het neer op één ding: je wilt je niet gehandicapt voelen. Het helpt enorm om een ​​loopkruk te gebruiken waar je niet beschaamd over hoeft te zijn.

“Op een dag zag ik dat een vriend met MS een foto plaatste met hun Rollz rollator – het zag er anders uit dan de anderen, het zag er cool uit! Ik deed mijn eigen onderzoek online en besloot de sprong te wagen door mijn eigen Rollz rollator te bestellen bij een distributeur in Canada.”

Met Rollz vond Jorge niet alleen een rollator die aan al zijn gewenste kenmerken voldeed en hem in staat stelde om een groot deel van zijn identiteit – zijn werk – te behouden, maar hij vond ook een mentaal en emotioneel ondersteuningsmiddel.

“Het was een van de beste beslissingen die ik ooit heb genomen! Ik heb de paarse Rollz Motion-rollator gekocht. Ik heb hem Poe genoemd, naar de mascotte van mijn favoriete American football-team, de Baltimore Ravens.”

“Wat Poe speciaal maakt, is dat hij zo goed ontworpen is dat het aanvoelt als een natuurlijke verlenging van mijn lichaam. Het helpt ook dat hij er behoorlijk cool uitziet! Het is zo gemakkelijk om hem in de kofferbak van mijn auto op te bergen dat ik nu weer op reis kan gaan. Ik mag dan wel gehandicapt zijn, maar ik wil er goed uitzien. Poe combineert bruikbaarheid en geweldig ontwerp, dus ik voel me niet gehandicapt als ik het gebruik.”

Het naar een hoger niveau tillen van handicap op het werk

Een professional zijn met een handicap betekent niet alleen de emotionele last dragen, maar ook praktische manieren vinden om zich aan te passen aan de werkomgeving die niet altijd goed uitgerust is. Liften, hellingbanen en paden die toegankelijk zijn voor een rollator zijn belangrijke aspecten om te overwegen en te vragen op uw werkplek.

Jorge vond een manier om het te laten werken en blijft genieten van zijn baan met de steun van Poe.

“Poe veranderde mijn leven! Ik kan nu naar plaatsen gaan waar ik vroeger niet kon komen. Als ik rust nodig heb, kan ik een pauze nemen. Op het werk voel ik me nu veilig. Ik kom elke dag naar kantoor, dus op dagen dat mijn benen moeilijk doen, neem ik Poe gewoon mee en kan ik zonder problemen bewegen. Ik kan genieten van activiteiten zoals het Halloween-kantoorfeest – zoals je kunt zien op de foto, kon ik me verplaatsen en communiceren met al mijn collega’s. Er zijn geen nadelen aan het gebruik van Poe op kantoor of tijdens het winkelen.”

Bij Rollz vinden we het belangrijkste dat we mensen kunnen ondersteunen om hun levensstijl en doelen na te streven, terwijl we hen helpen om het gevoel van een handicap op het werk en daarbuiten te overwinnen. Net als Jorge hebben veel Rollz-gebruikers in onze community hun rollators een naam gegeven en zijn ze trots om ze elke dag te gebruiken. Onze missie gaat verder met elke tevreden “rollzer”.

Jorge vervolgde: “Ik ben onafhankelijker en ik voel dat ik een deel van mijn leven terug heb gekregen dat ik dacht dat verloren was. Het maakt me ook dat ik mijn moeilijke situatie zelf in de hand kan nemen in plaats van afhankelijk te zijn van anderen.”

“Dank je, Rollz! Ik kijk uit naar jaren van avonturen met Poe!”

Dank je, Jorge, voor het delen van je verhaal met ons. Welkom bij de Rollz-familie!

 

Lees meer blogs: