Innovaties in mobiliteit voor betere zorg

Verbeter de zorgkwaliteit en ontgrendel professionele groeimogelijkheden

Als professional in de gezondheidszorg heeft u een unieke kans om het leven van uw patiënten vorm te geven. Door te kiezen voor innovatieve producten sluit u zich aan bij een revolutie die het zorglandschap wil veranderen en het leven van talloze mensen wil verbeteren. Bovendien kunt u, door op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied, uw kennis en vaardigheden uitbreiden en uzelf positioneren als een waardevolle aanwinst in uw gezondheidszorgomgeving.

Mobility innovation that improve care

Een Rollator die voldoet aan veranderende mobiliteitsbehoeften

Modulair ontwerp

Rollz biedt een unieke kans op toekomstbestendigheid dankzij het modulaire concept, dat de veelzijdigheid en flexibiliteit van de gebruiker enorm vergroot. Dankzij dit ontwerp kunnen verschillende onderdelen eenvoudig worden gecombineerd en gebruikt, waardoor gebruikers een reeks opties krijgen die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften. Door onderdelen aan de basis toe te voegen, zoals de rolstoeluitbreiding, neurologische module of elektrische kit, kunnen gebruikers hun rollator efficiënt en kosteneffectief aanpassen aan hun voorkeuren.


Bovendien is de modulaire aard van Rollz rollators geschikt voor veranderingen in mobiliteit in de loop der tijd. Als de mobiliteit van een gebruiker afneemt, kan hij of zij eenvoudig uitbreidingen aanbrengen die passen bij de veranderende behoeften. Dit vermogen om zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden bevordert het gevoel van continuïteit en verbondenheid voor de gebruiker. De positieve psychologische impact van deze mobiliteitsinnovatie motiveert gebruikers om hun mobiliteit optimaal te benutten en te genieten van een groter gevoel van controle en vrijheid.

Activiteitstracker voor rollatorgebruikers

Rollz Fit

Veel activiteitstrackers die tegenwoordig op de markt zijn, zijn primair ontworpen om om de pols te dragen, wat een uitdaging kan zijn voor rollatorgebruikers. Rollz erkent deze beperking en heeft een activiteitstracker ontwikkeld die speciaal is ontworpen voor rollatorgebruikers.

De Rollz Fit is naadloos geïntegreerd in de rechter wieldop van de Rollz Motion rollator. Via Bluetooth kunnen gebruikers de Rollz Fit moeiteloos koppelen aan een app en zo een reeks functies en voordelen ontgrendelen. In de app krijgen gebruikers waardevolle inzichten in hun activiteitenniveaus, stellen ze persoonlijke doelen en volgen ze hun voortgang in de loop van de tijd. Essentiële dagelijkse statistieken zoals gelopen afstand, verbrande calorieën en actieve minuten worden duidelijk weergegeven. Aangezien gebruikers van een rollator hun rollator meestal bij hun dagelijkse bewegingen gebruiken, wordt elk actief moment nauwkeurig bijgehouden.

Dankzij deze mobiliteitsinnovatie worden rollatorgebruikers aangemoedigd en gemotiveerd om aan lichaamsbeweging te doen, waardoor ze hun vooraf gestelde doelen kunnen bereiken. Bovendien hebben zorgverleners en therapeuten toegang tot de activiteitsgegevens van hun patiënten, zodat ze een volledig inzicht krijgen in hun vooruitgang en de activiteitsdoelen in de loop van de tijd hierop kunnen afstemmen.

Rollz Fit app screen

Live loopanalyse en feedback tijdens het lopen met een rollator

Slimme oplossing voor thuisrevalidatie

Tijdens trainingssessies met een rollator als onderdeel van een medisch behandelplan worden de bewegingen van de onderbenen continu gevolgd en vastgelegd om bewegingsgegevens te registreren. Dit proces legt nauwkeurig verschillende loopkenmerken vast, zoals stapgrootte, frequentie en meer. Door deze parameters te analyseren, kan de effectiviteit van de rollator worden gemeten. De verzamelde gegevens worden vervolgens aan de gebruiker gepresenteerd via een speciale app, die waardevolle feedback biedt voor reflectie en zelfverbetering van hun thuistrainingen. Gebruikers kunnen hun activiteiten bekijken en streven naar het zelfstandig verbeteren van de kwaliteit van hun trainingssessies.

Daarnaast hebben professionals in de gezondheidszorg de mogelijkheid om op afstand de prestaties en voortgang binnen hun behandelplan te bekijken en te beoordelen. De app maakt dit inzicht op afstand mogelijk, zodat professionals weloverwogen beslissingen kunnen nemen en het behandelplan indien nodig kunnen aanpassen. Via een beveiligde en geanonimiseerde database worden alle wijzigingen die de zorgprofessional aanbrengt naadloos gesynchroniseerd met de app van de patiënt, wat zorgt voor consistentie en continuïteit in het behandelproces.