Inzichten in mobiliteit en praktische strategieën

Bijdragen aan het algehele welzijn van uw patiënten of cliënten

Als cruciale leden van de gezondheidszorg spelen professionals zoals artsen, verpleegkundigen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en zorgverleners een cruciale rol in het verbeteren van het algehele welzijn van patiënten. Door praktische tips, aanpassingstechnieken en ondersteunende middelen aan te bieden, kunnen professionals in de gezondheidszorg hun vermogen vergroten om een veilige omgeving te creëren voor hun patiënten of cliënten en hen begeleiden naar een bevredigender en zinvoller leven.

Mobility tips for healthcare professionals
Woman walking with a Parkison's rollator as Parkinson's study shows benefits in using a walker with cues

Veiligheid

Wandelen in de buitenlucht: Hulpmiddelen voor je rugzak

Wandelen, of je nu wel of geen last hebt van de ziekte van Parkinson, biedt talloze gezondheidsvoordelen en is een uitstekende, kosteloze oefening die helpt om een actief en bevredigend leven te leiden. Specifiek voor mensen met de ziekte van Parkinson en andere neurologische aandoeningen is een gedegen voorbereiding van groot belang. Het bepalen van de benodigde hulpmiddelen is cruciaal, of je nu op het punt staat een rustige wandeling te maken of een avontuurlijke trektocht te ondernemen. Wat je meeneemt, speelt een essentiële rol bij het waarborgen van je gezondheid. Maar waarom is dit zo belangrijk?

Stabiliteit

Het voorschrijven van stabiele rollators

Rollators zijn ontworpen om mensen te assisteren die extra ondersteuning nodig hebben tijdens het lopen, met als doel hun mobiliteitsniveau aan te vullen om hun onafhankelijkheid te behouden of te vergroten. Er bestaan echter rollators van inferieure kwaliteit die risico's kunnen opleveren voor de gebruikers. Het is daarom van cruciaal belang dat zorgverleners hun patiënten begeleiden bij het kiezen van mobiliteitshulpmiddelen van hoogwaardige kwaliteit. Dit artikel biedt inzichten en richtlijnen om in gedachten te houden bij het voorschrijven van rollators.

Man walking with the new Rollz Flex 2 rollator in the city
Senior sitting in a Rollz Motion rollator transformed into a wheelchair

Valpreventie

Vallen en het levensritme

Onze wereld wordt gekenmerkt door ritme en beweging, van het circadiane ritme tot het pulseren van het bloed dat door onze aderen stroomt, het geluid van auto's en vliegtuigen die mensen naar onbekende bestemmingen brengen, tot het zachte ruisen van de getijden. Het is duidelijk dat er een cadans te vinden is in alle aspecten van het leven. Dus waarom ervaren we soms het gevoel dat we even uit ons eigen levensritme zijn geworpen, en wat kunnen we hieraan doen?

Dit gevoel van uit balans te zijn kan vaak optreden na een verontrustende gebeurtenis, zoals een val, of zelfs als gevolg van de angst om te vallen. Dit kan bijdragen aan verstoringen in onze dagelijkse routines en problemen met slaap en fysieke gezondheid die uitdagingen met zich meebrengen.

Dagelijkse Activiteiten

Hoe de moderne wereld onafhankelijkheid vormgeeft

Ga slechts een paar decennia terug in de tijd en het leven was aanzienlijk anders dan nu. De gemeenschap was veel kleiner en hechter, doorgaans beperkt tot onze directe omgeving: familie, goede vrienden, collega's op het werk, lokale winkeliers, en misschien degene die wekelijks de krant door de deur bezorgde. Maar in de loop der tijd hebben de wereld en de technologie aanzienlijke vooruitgang geboekt. Met ontwikkelingen op het gebied van reizen, industrie, werkgelegenheid en gezondheidszorg is dit gevoel van gemeenschap nu wereldwijd verspreid, met overvloedige toegang en kansen.

Woman driving a Rollz Motion Electric wheelchair in a market

Word onze expert!

Zorgprofessionals zijn het best in staat om relevante klinische inhoud te leveren. Daarom moedigen we iedereen aan die zijn expertise wil delen over mobiliteit of de impact op functie om contact met ons op te nemen via info@rollz.com.