Het waarborgen van veiligheid en effectiviteit

De rol van onderzoek bij het aanbevelen van rollators

Als zorgverlener wil je zekerheid hebben over de veiligheid en effectiviteit van een mobiliteitshulpmiddel voordat je het aanbeveelt. De enige manier om deze zekerheid te verkrijgen, is door te vertrouwen op wetenschappelijke gegevens. Daarom worden alle Rollz-producten voortdurend onderworpen aan grondig onderzoek. Tijdens de ontwikkelingsfase worden veiligheidsmaatregelen geïmplementeerd, terwijl de effectiviteit bij gebruikers wordt geëvalueerd. Deze gegevens bieden u de zekerheid dat u Rollz met vertrouwen kunt voorschrijven aan uw patiënten of cliënten.

Studies to support rollator recommandations
Diagram showing the Parkinson study results in using sound cues

Onderzoek toont voordelen van het gebruik van een rollator bij Parkinson aan

"De Rollz Motion Rhythm kan een grote groep patiënten helpen"

Uit recent onderzoek, uitgevoerd door de onderzoeksgroep 'Assistive Technology for Mobility and Sports' en het 'Expertisecentrum Human Movement Technology' van de Haagse Hogeschool, blijkt dat 80% van de Parkinson-patiënten die deelnamen aan het onderzoek baat had bij het gebruik van de Rollz Parkinson-rollator met verschillende cues.

Casus

De levensveranderende impact van een Parkinson rollator

Een recente casestudy, uitgevoerd door de OT Service, toont de indrukwekkende invloed van de Rollz Motion Rhythm rollator op de mobiliteit van een persoon met de ziekte van Parkinson.

De persoon in het onderzoek vertoonde symptomen zoals een voorovergebogen houding, een verminderde gezichtsuitdrukking en trage motorische coördinatie. Bovendien had hij een schuifelend looppatroon en ervoer hij momenten van bevriezing tijdens het lopen, vooral op plaatsen waar de kleur of textuur van de ondergrond veranderde. Het proberen van de Rollz Motion Rhythm werd aanbevolen als een methode om het zelfvertrouwen te vergroten en daarmee de deelname aan zinvolle activiteiten te bevorderen.

Parkinson's rollator awarded Best New Product 2022 at the OT Show in the UK

Voer een Casestudy uit!

Wij hebben het volste vertrouwen in de geschiktheid van onze rollators om te voldoen aan de behoeften van uw klanten. We begrijpen echter dat u ons niet zomaar op ons woord hoeft te geloven. Als u geïnteresseerd bent in het uitproberen van onze producten en het schrijven van een korte casestudy, neem dan contact met ons op via info@rollz.com

Ontdek meer onderzoeken

Er is uitgebreid wetenschappelijk bewijs dat het gebruik van signalen Parkinson-patiënten helpt om te bevriezen. Lees hier meer over hoe signalen verschillende zintuigen kunnen aanspreken.

Lichaamsbeweging is goed voor zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid van mensen. Lees meer over hoe deze gezondheidsvoordelen ook worden waargenomen bij Parkinson-patiënten die aan lichaamsbeweging doen.

Om de effectiviteit van de Parkinson-module op freezing aan te tonen, werd het looppatroon van iemand die leeft met de ziekte van Parkinson gemeten en vergeleken met lopen met en zonder aanwijzingen.

Tijdens het ontwikkelingsproces van de Rollz Motion Rhythm is onderzocht welke cue het meest gunstig zou zijn voor Parkinson-patiënten. Het doel van dit onderzoek was om te bepalen of de functies van de Rollz Motion Rhythm kunnen bijdragen aan een verbeterde gebruikerservaring en looppatroon voor mensen met Parkinson.