Sharing is caring

Experts werken samen met Rollz voor optimale innovatie

Het is van cruciaal belang dat een mobiliteitsproduct voldoet aan de behoeften van de patiënt en aan de verwachtingen van zorgprofessionals. Om een allesomvattende oplossing te kunnen bieden voor diverse mobiliteitsproblemen, is Rollz dankbaar voor de samenwerking met professionals uit verschillende vakgebieden. Door hun kennis, inzichten en onderzoek te delen met Rollz, spelen zij een essentiële rol in het vergroten van de brede toepasbaarheid van onze producten.

Partnerships enable Rollz to innovate further
Rollz and David Phinney Foundation collaboration

Davis Phinney Stichting

Samen strijden tegen de ziekte van Parkinson in de VS

Rollz sluit zich aan bij de Davis Phinney Foundation in hun missie om informatie, inspiratie en hulpmiddelen te bieden die mensen met Parkinson helpen om vandaag de dag goed te leven. Rollz deelt dezelfde overtuiging dat de kwaliteit van leven van mensen met Parkinson in de VS kan worden verbeterd door middel van innovatieve programma's en hulpmiddelen.

Richard Cook, directeur Ontwikkeling bij de Davis Phinney Foundation, verklaarde: "We zijn verheugd om het Nederlandse bedrijf Rollz International, fabrikant van innovatieve moderne rollators, te verwelkomen als nieuwe zakelijke partner van de Davis Phinney Foundation. Rollz, dat nu beschikbaar is in de VS, gelooft dat bewegen bijdraagt aan een gezond lichaam en een gezonde geest. We zijn het erover eens dat actief blijven de sleutel is tot een goed leven met Parkinson."

Ontdek waarover mensen met Parkinson het meest schrijven op de Davis Phinney Foundation-website.

Revalidatiecentrum Basalt

De Kracht van Revalidatie

Basalt is een Nederlands revalidatiecentrum met meerdere locaties in het zuidwesten van Nederland. Hun ambitie is om het meest gespecialiseerde centrum in de regio te worden, door expertise in revalidatiekennis, wetenschappelijk onderzoek en innovatie. Dankzij deze factoren kunnen ze zich onderscheiden van reguliere zorgaanbieders. Een van de innovatieve samenwerkingen van Basalt, gefaciliteerd door het Fieldlab Revalidatie & Mobiliteit , is met Rollz. Het doel van deze samenwerking is het ontwikkelen van een rollator met slimme oplossingen voor verschillende patiëntengroepen. Het ontwikkelingsproces wordt ondersteund door het netwerk van potentiële gebruikers van Basalt. Rollz helpt Basalt om de beste zorg aan hun patiënten te bieden.

Klaasjan van Haastrecht, strategisch innovatieadviseur bij Basalt, zegt: "De samenwerking tussen Rollz en Basalt heeft geleid tot producten die perfect aansluiten bij de behoeften van patiënten en professionals. We kijken ernaar uit om samen met het Research & Development team van Rollz nieuwe innovaties te verkennen om de patiëntenzorg verder te verbeteren."

Moderne rollators worden gebruikt door senioren in revalidatieprogramma's.

Modern rollators used by seniors in rehabilitation programs

Hersenletsel bij kinderen

Kinderen en jongvolwassenen in Groot-Brittannië helpen hun vrijheid te herwinnen

De Child Brain Injury Trust (CBIT) is een Britse liefdadigheidsinstelling die families van kinderen die een Acquired Brain Injury (ABI) hebben opgelopen, ondersteunt en helpt. In 2022 ontvingen ze meer dan 630 nieuwe aanmeldingen en momenteel werken ze met ongeveer 1.500 gezinnen. Als onderdeel van hun steun aan deze kinderen heeft Child Brain Injury Trust een marktplaats van producten en diensten ontwikkeld waar iedereen die met het kind werkt toegang toe heeft via een app, die gratis te downloaden is in de Google Play Store en de Apple App Store. Rollz ondersteunt de Child Brain Injury Trust door een goedgekeurde leverancier te zijn op de Marketplace en samen te werken met de families van kinderen met een verworven hersenletsel.

Mark Holme, Manager Commerciële Samenwerking bij CBIT, verklaarde: "We zijn verheugd dat Rollz zich heeft aangesloten bij de Marketplace om kinderen en jongvolwassenen te helpen hun vrijheid te herwinnen en het vertrouwen te krijgen om eropuit te gaan."

De Haagse Hogeschool

Laten we samen Innoveren

Er bestaat een sterke samenwerking tussen Rollz en het lectoraat Assistive Technology for Mobility and Sports van de Haagse Hogeschool (THUAS). Dit lectoraat maakt deel uit van het Expertisecentrum Gezondheidsinnovatie en zet zich in om mensen met chronische aandoeningen, mobiliteitsbeperkingen of bewegingsbeperkingen dezelfde mogelijkheden tot bewegen en sporten te bieden als mensen zonder beperkingen. Met behulp van technologie richt de onderzoeksgroep zich op het stimuleren van beweging, het optimaliseren van oefenprogramma's en het registreren en analyseren van trainingsgegevens. De rollator van Rollz, met geïntegreerde Smart-technologie, sluit perfect aan bij de doelstellingen van de onderzoeks groep.

"Door de samenwerking met Rollz kunnen onze onderzoeksresultaten en kennis direct worden omgezet in praktische oplossingen, waardoor we mensen met mobiliteitsbeperkingen kunnen helpen om een actiever leven te leiden. Rollz biedt bovendien een uitstekende leeromgeving voor onze studenten," aldus een onderzoeker van THUAS.