Rollz innovations in healthcare

Rollator rijlessen voor binnen

Heeft u net een rollator gekocht? Zorg dat u er veilig mee leert omgaan. Oefenen geeft zelfvertrouwen in het lopen met uw rollator.

Om dit oefenen te ondersteunen geeft Rollz op deze website rollator rijlessen over het veilig dagelijks gebruik van uw rollator. Diverse blogs gaan in op de meest voorkomende gebruikssituaties binnenshuis.

Wie voor het eerst een rollator gebruikt, zal daar even aan moeten wennen. Winkelmedewerkers geven natuurlijk tips, maar eenmaal thuis is het toch anders. Hoe ging het ook weer?

Veel dagelijkse dingen gaan anders met een rollator:

    • Lopen met een rollator is niet hetzelfde als lopen zonder hulpmiddel. Bochten neemt u ruimer en u moet verder vooruit kijken.
    • In een stoel gaan zitten als u met een rollator aan komt, vereist oefening.
    • Over drempels rijdt uw rollator meestal niet vanzelf. Bij hoge drempels hebt u de drempelhulp nodig.

Houd rekening met deze overgang en neem de tijd om te oefenen. Door te oefenen heeft u het meeste plezier van uw rollator én u voorkomt mogelijke ongevallen.

Oefenen met uw fysio- of ergotherapeut

Wij adviseren u om deze rollator rijlessen de eerste keer te oefenen onder begeleiding van een deskundige. Bijvoorbeeld uw fysiotherapeut of ergotherapeut. Dan kan u ook laten zien hoe u dat allemaal doet of denkt te gaan doen. En kan de fysiotherapeut u leren hoe dat het veiligst kan.

Rollatorgebruik stimuleren

Familieleden of partners kunnen meedenken en meewerken in dit gewenningsproces. Hun steun kan erg nodig zijn. Dat kan door samen te oefenen en door te stimuleren het te gaan proberen.

Daarbij is het goed als de kinderen van een rollatorgebruiker zich realiseren dat hun vader of moeder minder mobiel is dan voorheen. Wie de kracht niet meer heeft om zomaar op te staan, moet aanleren hoe dat op een handige manier kan met de rollator bij de hand.

Anne-Wil Siegmund, Accountmanager Rollz en FysiotherapeuteRollatorrijlessen van Rollz fysio

Deze rollator rijlessen voor alledaagse situaties binnenshuis zijn ontworpen door Rollz fysiotherapeut, Anne-Wil Siegmund.

Na tien jaar gewerkt te hebben als fysiotherapeut in een groepspraktijk, is zij nu klant- en winkeladviseur bij Rollz.

“Leren om een rollator te gebruiken vergt een duidelijke uitleg, een beetje durf, regelmatig oefenen en een portie geduld met uzelf…”

 

 

 

Binnen rijden met een rollator, zo doet u dat: